Nyår i Dublin

Nyår är en dag då vi ofta ser tillbaka på året som gått och tänker framåt vilka förväntningar vi har på kommande år. Det är också en dag när det känns extra viktigt vad vi gör och att hur vi firar nyårsafton på nått sätt reflekterar det kommande året.

Jag hör ju själv hur det låter och ska jag vara realistisk så tror jag väl egentligen inte att så är fallet. Samtidigt så är jag ganska säker på att jag är långt ifrån ensam att tänka så, vilket för många resulterar i en stor stress över hur det nya året ska firas in.

Det var denna nyårsstress som för ett par år sedan fick mig och tre kompisar att boka en resa till Dublin över nyår. Vi flög på nyårsaftons morgon och checkade in på hotellet/vandrarhemmet lagom till lunch. Vi hade inte planerat vad vi skulle göra i Dublin eller hur vi skulle fira in det nya året där, utan tänkte att de löser sig och det var kanske var just därför som det blev så bra.

Dublin
Foto: Privat

Vi fick hjälp av receptionspersonalen på hotellet att boka bord på en typisk irländsk restaurang och vi hade turen att det faktiskt fanns bord lediga. Restaurangen låg i området Temple Bar, som är känt för att vara hjärtat i Dublins nattliv, vilket passade oss perfekt och efter att vi hade intagit en fantastisk trerätters middag fortsatte vi kvällen bland Dublins barer. Oavsett var vi gick så träffade vi trevliga människor och på varje ställe spelade trubadur eller liveband, att de spelade i stort sett samma låtar överallt och att det nog inte var någon låt som var nyare än 5 år gjorde detsamma.

Dublin4
Foto: Privat. Puben The Temple Bar som gett namn till hela området.

Både nyårsafton och helgen i stort präglades av en avslappnad stämning där vi bara gjorde vad som föll oss in för stunden.

Detta är ett nyår som jag ser tillbaka på som ett av de roligaste jag har haft, senare visade det sig även bli ett mycket händelserikt och bra år. Om det hade med nyårsfirandet i Dublin att göra låter jag vara osagt.

Men oavsett om det är nyår eller inte så kan vi alla behöva ett avbrott och miljöombyte. Så unna dig själv en weekend utan måsten och gör vad du känner för. Om du åker till Köpenhamn, New York eller Dublin spelar mindre roll.

Dublin3
Foto: Privat. Ostron med tabasco är en specialitet på Irland.

 

Dublin tips:

För den som letar prisvärt boende nära centrum kan jag rekommendera Generator, ett budget boende med både dubbelrum och flerbäddsrum som alternativ.

Restaurangen vi åt vår nyårsmiddag på hette “Gallaghers Boxty House” och serverade mycket god mat.

För den som vill uppleva Dublins nattliv så hittas mycket barer och nattklubbar kring området Temple Bar söder om floden Liffey i centrala Dublin. Området har bevarats sen medeltiden och du går längs smala kullerstensbelagda gränder. Det är ett populärt område och det är också här de flesta turister rör sig.

Flygbiljetter hittar du till Dublin fr. 1256 sek/pers

 

God fortsättning och trevlig helg!

Skrivet av
Mer från Charlotte

San Francisco – en amerikansk promenadstad

Bild: CC by Salim Virji – Golden Gate Bridge San Francisco är...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *