Snögaranti

Är du som jag som vill ha snö när det är vinter? Annars kan det vara. Ett par månader med kallt, klart väder, med ett par decimeter snö och 5-10 minusgrader. Det är så en ”riktigt ”vinter ska vara enligt mig. När mars står för dörren får det gärna smälta bort och ge plats för våren. Att det är referensen för vad som är en riktig vinter är ju egentligen ganska konstigt, för det är ju knappast så majoriteten av vintrarna ser ut i alla fall inte om man bor i södra Sverige.

För snögaranti så krävs det att vi letar oss till annan ort.

Genève som ligger i sydvästra Schweiz på gränsen mot Frankrike är en bra utgångspunkt för den som vill resa till Alperna för att uppleva ”riktig” vinter och ”riktigt” skidåkning. Från Geneve har du förbindelse till några av Alpernas bästa skidorter som Verbier, Val d´Isère och Charmonix.

snow
Bild: CC by Booking-Switzerland.ch

Flyg med SAS till Genève från:
Stockholm fr. 1427:-
Köpenhamn fr. 1618:-
Göteborg fr. 1882:-

Med SAS får du alltid ta med 23 kg i incheckat bagage + 8 kg handbagage. Vill du ta med dig och checka in skidor kostar det 525 sek/väg för skidfodral + pjäxbag och hjälm, maxvikt 23 kg. Lägg till vårt servicepaket när du bokar och ange att du vill ta med skidutrustning, samt mått och vikt så meddelar vi flygbolaget.

Skrivet av
Mer från Charlotte

Swedish Open del 1

Det är kanske inte alla som vet att Flygstolen var med och...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *