Ett flygbolag på väg framåt

Det ryska flygbolaget Aeroflot bildades 1923 och är ett av världens äldsta. Bolaget har under många år dragits med dåligt rykte kring att de flyger med gamla plan, med dålig standard och säkerhet. Men mycket har hänt och de planen som Aeroflot förknippades med under Sovjetunionens tid är skrotade och idag har Aeroflot en av världens yngsta flottor, bestående av främst Airbus och Boeing.

Aeroflot-Airbus A330

Trots de ekonomiskt tuffa tiderna, med en hårdnande konkurrens inom flygindustrin och flera flygbolagskonkurser de senaste åren så har Aeroflot lyckats vända sitt dåliga rykte och kan idag stoltsera med att var världens sjätte snabbast växande flygbolag, med ett resultat som placerar dem bland världens tio mest lönsamma inom branschen. Säkerhetsmässigt lever Aeroflot upp till alla säkerhetskrav som finns för ett Europeiskt flygbolag och tidigare i år fick de högsta betyg vad gäller säkerhet i Airline Ratings. Flygbolaget satsar på att erbjuda sina resenärer en bra service inte minst med måltider komponerade av prisbelönta kockar från Moskvas bästa restauranger.

Aeroflot flyger från Stockholm och Köpenhamn via Moskva till 122 destinationer i 53 länder, från Tokyo i öst till Los Angeles i väst.

Sheremetyevo, som Moskvas flygplats heter är Aeroflots nav och endast två timmar bort från Stockholm och Köpenhamn. Terminal D där Aeroflot huserar är toppmodern med över 3000 m2 shopping, restauranger och caféer.  Härifrån tar du dig vidare till destinationer som Ho Chi Minh och Hanoi i Vietnam, Bangkok och Shanghai, men även västerut till Karibien. Har du en längre väntan mellan flygen finns möjlighet att ta in på flygplatsens transithotell , Capsule Hotel. Här behövs inget visum för att vistas och du kan hyra ett rum per tim ( min 4 tim) för motsvarande 100 :-/tim

Stockholm – Ho Chi Minh fr. 4979:-

Aeroflot Ho Chi Minh

Bra att veta om Aeroflot:

  • Alla biljetter är ombokningsbara (mot en avgift och i mån av plats).
  • Incheckat bagage är 2 x23 kg från Skandinavien till Indien, Kina, Vietnam och Armenien.
    Till övriga länder är det 1×23 kg. Handbagaget får väga 10 kg.
  • Alltid video on demand på långflygningar.
  • Aeroflot är sedan 2004 medlemmar i Sky Team, tillsammans med bl. a. Air France, KLM och Delta.
  • Officiellt transportbolag åt Manchester United FC.

man Uni

Skrivet av
Mer från Charlotte

Kapstadens måsten

Stränder Kapstaden ligger otroligt vackert med bergen som sträcker sig rakt genom...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *