Alternativ kärlekssemester….eller inte

Alla hjärtans dag närmar sig. Vill du överraska din käraste/käresta med en annorlunda alla hjärtans dag resa har vi listan på “romantiska” destinationer.

Kissing
Vem skulle inte vilja utbyta en kyss i denna romantiska stad i tyska Bayern.  Denna lilla stad med 11 500 invånare har begränsat utbud av aktiviteter så det finns gott om tid att ägna sig åt varandra. Grannstaden Bad Kissing är inte lika romantisk även om staden är känd som kurort.

kissing

Romance
I den amerikanska delstaten Arkansas kan du besöka staden Romance. Staden fick sitt namn för längesen av en lärare som tyckte att stadens omgivning var särskilt romantisk. Varje år kommer tusentals besökare till staden för att få en poststämpel från Romance på sitt kärleksbrev eller bröllopsinbjudan. På senare år har man även börjat hålla bröllop i det gamla postkontoret.

 Valentine
En förort till staden Lake Macquarie i  den Australiensiska delstaten New South Wales. I området bedrevs under början av 1900-talet kolbrytning  och orten är uppkallad efter affärsmannen Henry Valentine Joseph Geary, som ägde mark i området och ägnade sig åt spekulationer inom gruvdrift.
Även om orten inte bjuder på någon romantisk historia är det en vacker plats för camping, segling och simning.

Truelove Lowlands
Denna ö mellan Kanada och Grönland är inte så romantisk som den låter. Jordens största obebodda ö med ett klimat som varken djur eller växter trivs i. Används sedan 1990 av NASA då ön på många sätt ska likna planeten Mars.

trulove          trulove1
I det karga landskapet Truelove Lowland är det tält som gäller. Sugen?

Lover
Denna brittiska lilla by i sydvästra England, består av tre vägar formade som en triangel. Tidigare fanns här affär, pub, skola och ett postkontor, som hade bråda dagar kring alla hjärtans dag då alla ville ha kort stämplade i “Lover”, idag har det mesta i byn stängt ner.

lover road sign
Vägskylten till byn Lover är ofta på villovägar.

Kanske är det ändå bättre med ett säkert kort som Paris!

Skrivet av
Mer från Charlotte

Världens bästa pass

Att vi svenskar reser mycket är inte direkt någon nyhet. Men en...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *