Blickarna vänds mot Sotji

Idag vänder hela världen (…åtminstone stora delar  av den) sina blickar mot den ryska staden Sotji, eller Sochi, för att under de närmsta två veckorna följa det 22 olympiska vinterspelet. Sotji är beläget i södra Ryssland vid svarta havets kust, vid gränsen mot Georgien. Det är första gången ett olympiskt vinterspel avgörs i Ryssland.

Sochi2

Staden grundades 1898 och trots konflikter och inbördeskrig i området har Sotji fortsatt tillhöra Ryssland.

Det subtropiska klimatet, närmare 300 soldagar om året och närheten till berg, för vintersportsaktiviteter, gör Sotji till en av Östeuropas största året runt destinationer. Längs med Svarta havets stränder har det byggts ett flertal lyxiga och påkostade hotellkomplex och Sotjis hamn är en viktig anhalt för kryssningsfartyg i Svarta havet.

Sochi
Bild: CC by Arthur Ivanov

Skidanläggningen Krasnaja Poljana som ligger nordost om staden lockar varje år många skidentusiaster. Att stå som värd för ett vinter OS tror och hoppas man kommer öka intresset för orten ytterligare.

Förutom OS, så kommer även Sotji stå som värd för Rysslands Gran Prix i Formel 1 mellan 2014-2020.

Sotji har Rysslands tredje största flygplats sett till passagerarantalet. Hit kan du flyga med bland annat Aeroflot via Moskva eller Sankt Petersburg.

Priset på en flygbiljett från Stockholm till Sotji ligger på ca 3500:-/pers.

Taggar i artikel
, , , , ,
Skrivet av
Mer från Charlotte

Nypremiär för hyrbil

Vi är mycket glada att efter en tids uppehåll åter kunna erbjuda...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *