Njut av härligt spa i Estland

Så här års är det mer regel än undantag att vi känner oss trötta, frusna och kanske dras vi med en envis förkylning som inte vill släppa taget. Tänk då att komma iväg en helg och bara njuta av att koppla av och bli ompysslad.

Estland har lång erfarenhet och tradition av spa och sköna bastubad. Det finns inte mindre än 5 kurorter i Estland, som tillsammans kan stoltsera med över 40 spaanläggningar.

Huvudstaden Tallinn är beläget vid kusten och grunden till staden lades redan på 1200-talet.
Vill du koppla av och bara njuta av nuet är en spa-resa ett perfekt alternativ.

spa
Bild: CC by realpoepleeatplats

I Tallinn kan du bland annat ta in på förstklassiga Meriton Grand Conference and SPA Hote. Här finner du en välkänd badavdelning med pool, bastu, ångbastu, solarium samt gym. Spa avdelningen med behandlingar med allt ifrån vanlig kropps- och ansiktsmassage, till aroma massage, shiatsu, sport massage, tibet massage, thai massage eller hot stone massage.

Staden Pärnu, även det en kuststad, men längre söder ut än Tallinn. Här är Tervise Paradiis en spaanläggning att räkna med. Här finns ett stort antal lockande paket som gör spa-vistelsen till en oförglömlig upplevelse. Vad sägs om avkopplingspaketet eller hälsopaketet? Glöm vardagen och tillåt dig lyxiga behandlingar och skön avslappning som efterföljs av god middag tillsammans med resesällskapet.

spa1
Bild: CC by Dennis Wong

Många spaanläggningar erbjuder paketpriser som innefattar behandlingar, kost och logi, men den som vill prova en restaurang utanför hotellområdet har mycket att välja mellan. Trots avsaknaden av Michelingodkända krogar finns det en rad förstklassiga restauranger. Bocca erbjuder en meny från det italienska köket medan Chedi representerar det asiatiska, och båda restaurangerna ligger i topp i Tallinns utbud av utsökta matställen. Lite enklare förhållanden, men otroligt smakrikt och en meny komponerat av närodlat finns hos Sfäär Resto.

När du känner dig avslappnad efter några sköna spa-behandlingar är det dags att bege sig ut på en shoppingtur. Det är ännu så länge förhållandevis billigt att handla i Estland jämfört med många andra europeiska städer. Strosa lugnt på någon av shoppinggatorna Viru eller Müürivahe och ta del av det fantastiska utbudet från både välkända designerföretag och butiker med lokalproducerade hantverk.

Njut av en spa-resa till Estland och kombinera gärna den med shopping, sevärdheter och kulinariska upplevelser.

Skrivet av
Mer från Charlotte

Snögaranti

Är du som jag som vill ha snö när det är vinter?...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *