St. Patrick’s day

Få nationaldagar är så spridda över världen som den irländska. Idag firar irländare, Irlandsättlingar och många andra St Patrick’s day världen över. Att firandet är till minne av helgonet Patrick som förde kristendomen till Irland kanske det inte är så många som har koll på, men att det hör till att bära något grönt denna dag brukar de flesta firare ha koll på. Det är till och med så att du får lov att nypa den som inte bär något grönt denna dag.

På Irland är det idag officiell helgdag och firandet sker tillsammans med familj och vänner, med traditionell irländsk mat och gärna en eller två öl på lokala puben.  I Dublin är det stor fest med parad genom hela staden. Klassisk folkmusik blandat med kända låtar från några av Irlands alla internationellt kända pop- och rockband spelas överallt där festligheterna och hyllningarna av St Patrick s day pågår.

Paddys day
Bild: CC by North Charleston – http://bit.ly/1cqTZG8

I den kanadensiska provinsen Newfoundland, där Irlands immigranter en gång i tiden slog sig ner, förekommer också stora festligheter. Staden Montreal har haft en årlig parad sedan 1824. Även i USA uppmärksammas St Patrick med parader i bland annat New York, Boston, Chicago och Denver.

I Australien kan den som vill fira besöka den irländska puben P.J. O´Brien’s, där irländska specialiteter serveras till både frukost och lunch.

paddy2
Bild: CC by North Charleston – http://bit.ly/1f1NZhC

 

Även om det är lite sent att hinna uppleva St Patrick’s day så är Dublin en fantastisk stad att besöka när som helst.

Stockholm – Dublin fr. 1543:-/pers

 

Flygstolen rekommenderar:

Generator Dublin *  fr. 723:-/natt

Rent och fräscht hotell/vandrarhem med bra läge i centrala Dublin. Helt klart prisvärt!

Dub generator 1  Dub generator 2

 

Wynns Hotel *** 1098:-/natt

Mysigt litet hotell med närhet till det mesta. Hjälpsam personal och god frukost.

dub 1 dub

 

Skrivet av
Mer från Charlotte

Njut av härligt spa i Estland

Så här års är det mer regel än undantag att vi känner...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *