Sol, bad och stadsliv i Split

Är du alltid överens med ditt resesällskap om vart ni ska åka? Är det en kompromiss där ni får ge och ta olika gånger? Eller har du olika resesällskap för olika resor.

Alla har vi olika önskemål om vad en semester ska innehåll och ibland skiljer det sig åt beroende på vilken typ av semester vi är ute efter. Men semesterdagarna och inte minst reskassan är begränsad, är det inte då fantastiskt med destinationer där du kan få lite av varje? Lite sol och bad, lite stadsliv, lite historia, lite shopping och mycket god mat.

Split1
Bild: CC by Peter Collins

Den kroatiska kuststaden Split ligger på en halvö i Adriatiska havet. Hamnstaden är en viktig knutpunkt för båttrafiken till och från närliggande öar, som Brac, Hvar och Vis,  har du några dagar över är det ett hett tips att ta båten till någon av dessa öar.
Väljer du att stanna i Split finns det gott om sätt att fördriva tiden på. Precis utanför staden finns fina badmöjligheter, Bacvice ligger centralt och är framförallt populär bland barnfamiljer, med sin långgrunda strand. Ovice är en lite mindre strand men även den populär när solen skiner. Split har nästan 2000 år på nacken och det syns på byggnaderna och kvarteren, ett av de mest imponerande byggnaderna är Diocletianus Palats, mitt i Split. Detta 30 000 kvm stora palatset är en av de största bevarade byggnaderna i världen. Längs palatsets murar och gränder sträcker sig souvenirbutiker, stånd och försäljning av allt som kan förknippas med Split och Adriatiska havet.

Större utbud av shopping finns längs den marmorkantade gatan Marmontova, här finns smycken, kläder och skor från varumärken som Versace, Armani och D&G.

Split2
Bild: CC by Danilo Tic

Framåt kvällen ökar stadens puls och det är mycket folk i rörelse längs hamnpromenaden. Här finns marknader med fisk, frukt och grönsaker, men även restauranger och caféer. På Vinoteka serveras utsökt mat med en gedigen vinlista med kroatiska viner.

För den som känner för att släppa loss och dansa finns det en uppsjö av olika dansställen och nattklubbar. Prova gärna nattklubben O’Hara som också gärna gästas av lokalbefolkningen. Vill du hellre dansa under bar himmel ska du bege dig till utediscot Obojena Svjetlost. Här pågår dansen och musiken långt in på småtimmarna.

Split ger sina besökare historia, shopping, sköna bad, god mat och ett aldrig sinande nattliv. Boka din resa NU!

Skrivet av
Mer från Charlotte

Så hittar du på Paris flygplats Charles de Gaulle

Under mina år på Flygstolen har jag flera gånger hört kunder klaga...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *