Lufthansa lanserar premium economy

Föreställ dig det här…

Du ska ut och resa, du går på planet och slår dig ner i din stol, men det är någonting som är annorlunda mot vanligt. Du sträcker på benen men ingenting tar emot framför. Du lägger upp armarna på armstöden, men ingen som knuffar ner dem. Flygvärdinnan kommer förbi och frågar om du vill ha en drink innan det är dags att lyfta. Snacka om service!

Väl uppe i luften fäller du sätet för att vila lite, woop så halvligger du ner i en bekväm ställning. Ojojoj, tänker du, nu har du en arg granne bakom dig som inte är uppskattar att ha fått dig i knät, försiktigt sneglar du bakåt, men mannen som sitter där verkar inte ens ha reagerat och har fortfarande gått om plats. I stolsryggen framför dig har du en egen extra stor touch screen med ett stort utbud av filmer, tv-serier, spel och information. Vart har du hamnat någonstans, det här är en reseupplevelse som är helt ny för dig.

LH Premium
Bild: Lufthansa

Det är egentligen inget konstigt. Det du sitter i är Lufthansas Premium Economy Class, som är på gång att installeras på alla Lufthansas långflygningar, biljetterna släpptes för en vecka sedan för avresa i december och framåt.
Till en början kommer du kunna boka Premium Economy från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till Beijing, Hong Kong, Seoul, Buenos Aires, Sao Paulo, Chicago, Mexico City och Washington, men innan 2015 slut kommer det finnas på alla Lufthansas långflygningar.

Som namnet antyder så är det en ekonomiprodukt, alltså inte att förväxla med Business Class som är ytterligare mer luxuöst, men för en något dyrare biljett så kan du få en bekvämare flygupplevelser.

Detta ingår i Lufthansas Premium Economy:

 • 50 % större utrymme.
 • Sätena är mer flexibla och kan fällas längre.
 • Justerbart fotstöd (fotpall på främsta raden).
 • Eget armstöd.
 • Bättre förvaringsmöjligheter.
 • Större skärmar i varje säte.
 • Tillgång till eluttag och USB-port i varje säte.
 • Välkomstdrink.
 • Uppgraderad mat serverad på riktigt porslin och glas
 • Bagage: 2 x 23 kg
 • Tillgång till Lufthansas Business Lounge för endast € 25.

Premium Economy bokar du enkelt själv via vår hemsida

premium ec

 

deutsche-lufthansa-ag-logo

 

 

 

 

 

Skrivet av
Mer från Charlotte

Alternativ kärlekssemester….eller inte

Alla hjärtans dag närmar sig. Vill du överraska din käraste/käresta med en...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *