Ett flygbolag som tänker på dig med allergi

swiss_3

Swiss kan nu stoltsera med att som första flygbolag vara allergi-vänligt enligt ECARF (European Center for Allergy Research Foundation).

Swiss har tillsammans med ECARF arbetat för ta fram en serviceprodukt som ska vara individuellt anpassad och framförallt vända sig till dem med olika typer av allergier. Mer än 30 % av Europas befolkning påverkas på ett eller annat sätt av en eller flera allergier.

Från och med i maj i år kommer Swiss kunna erbjuda laktos- och glutenfri mat och dryck, som exempelvis laktosfri kaffegrädde och en laktosfri variant av den schweiziska choklad som serveras ombord. Beroende på flygningens längd kan Swiss passagerare göra förfrågan på tilltugg eller mat anpassade till deras behov upp till 24 timmar innan avresa.

Det är inte bara maten som görs allergivänlig, utan även kabinen anpassas för att minska obehaget för allergiker. I framtiden kommer alla kuddar vara stoppade med syntetiskt material, användandet av blommor och luft fräschare ombord upphör och tvålen på toaletten har bytts ut mot en variant som är extra skonsam mot huden.

gillar1

Skrivet av
Mer från Charlotte

Favoriterna när du flyger

Det som för några år sedan var en stark konkurrensfördel är idag...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *