Favoriterna när du flyger

img_8456ko_150870424

Det som för några år sedan var en stark konkurrensfördel är idag mer eller mindre en självklarhet. Video on demande på långflygningar är något vi tar för givet och de allra flesta flygbolagen erbjuder det. Att inte tvingas kolla på en film du redan sett 10 gånger eller kanske inte har sett men inte heller ser för du sitter för långt från den lilla nerfällda tv monitorn.

Idag står istället konkurrens om vem som kan erbjuda flest timmar med underhållning i form av filmer, tv-serier, musik och spel.

Våra vanor när vi flyger, vad vi sysselsätter oss med och vad vi äter och dricker ombord har Airberlin kartlagt under första halvan av 2014. Flygbolaget erbjuder mer än 250 timmars underhållning ombord sina långflygningar, däribland minst 25 filmer på tyska, franska, engelska och i många fall även spanska.

Under första halvan av 2014 har Woody Allens film Blue Jasmine, från 2013 med Cate Blanchette och Alec Baldwin i huvudrollerna, varit mest visade filmen bland Air Berlins resenärer, medan sitcom-serien The Big Bang Theory har varit populäraste tv-serien.

Av de musikalbum som finns att lyssna på ombord är det två mycket olika artister som är populära. Aviciis debutalbum True delar första platsen med The Best of Simon & Garfunkel.

Annan kuriosa ombord Airberlin. Traditionell patiens, eller Solitaire som det heter är mest spelade spelet ombord och Sun från Jill Sander är den mest sålda parfymen. Bland alkoholfria drycker är det mineralvatten, cola och apelsinjuice som beställs mest, tätt följt av klassikern tomatjuice. Varje år serveras 670 000 liter tomatjuice på Airberlins flygningar. Öl är den vanligaste alkoholhaltiga drycken, men även champagne och vitt vin går åt och när det kommer till snacks så går det salta godiset före det söta.

Vad sysselsätter du dig med under en långflygning?

Skrivet av
Mer från Charlotte

Flygstolens moderbolag går samman med spanska onlineresebyrån Travelgenio

Flygstolens moderbolag går samman med spanska onlineresebyrån Travelgenio Otravo, moderbolaget till Flygstolen,...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *