Varför Sydafrika ska bli ditt nästa resmål!

Sydafrika är ett land som har allt; vacker natur, trevliga människor, spännande djur och en gripande historia. Just nu är den sydafrikanska randen dessutom rekordlåg och billiga Sydafrika är ännu billigare att uppleva.

547560_10151375099663716_1064676483_n[1]
Få platser i världen kan mäta sig med den här, från Taffelbergets topp.
Bild: Privat

När jag själv var i Sydafrika så var det för att praktisera i Kapstaden under tre månader.

Jag kan inte säga annat än det var på nervösa ben jag steg ur taxin i Kapstaden affärsdistrikt, alldeles ensam, en söndag eftermiddag i januari. Med de flesta affärer och restauranger stängda och med ett fåtal människor i rörelse så kändes Kapstaden nästan som en spökstad. Alla skräckhistorier jag hade hört om rån och mord som sker på öppen gata, gjorde att jag nästan ville hoppa på första bästa flyg tillbaka till Sverige. Att jag hade flugit i nästan 20 timmar och sovit dåligt gjorde inte saken bättre.

Som tur var stannade den här känslan inte kvar speciellt länge. När jag vaknade morgonen efter, utvilad, med solen skinande in genom fönstret och en stad i full rörelse utanför, byttes min oro mot en känsla av nyfikenhet och glädje.

Under mina tre månader i landet kände jag mig aldrig hotad eller osäker.
I samband med fotbolls VM 2010 satsades mycket på att göra städerna säkrare. Övervakningskameror bevakar stora delar av de större innerstäderna och i Kapstaden ser du grönklädda vakter i varje gathörn dygnet runt. Sen ska man inte vara dumdristig. Vissa kvarter är bättre att hålla sig ifrån, gå inte med plånboken i bakfickan eller skylta med pengar och dyrbarheter och ta hellre en taxi än att gå när det är mörkt. Men det gäller för de flesta större städer vare sig den ligger i Sydafrika, Europa eller USA.

Kapstaden är min mening en av världen vackraste städer. Kontrasten mellan havet och bergen, som sträcker sig rakt igenom staden som ett riktmärke vart man än befinner sig, är något jag aldrig kunde stirra mig mätt på. Lägg där till ett pulserande nattliv, några av världens finaste stränder och närhet till äventyr och upplevelser du aldrig glömmer.

DSC_0072red[1]
Bergstoppen Lion’s head är ett tydligt riktmärke i staden.
Bild: Privat

DSC_0117_-_Kopia[1]
De färggranna husen i stadsdelen Bo-Kaap.
Bild: Privat

På torsdag berättar jag vad du inte får missa när du besöker Kapstaden. Missa inte det!

Skrivet av
Mer från Charlotte

Aspen – en lyxig skidort med extra allt

Bild: CC by Marcin Wichary – http://flic.kr/p/9ueYk3 Aspen är en anrik amerikansk skidort...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *