Split-Trogir-Okrug

Besökte Trogir/Okrug i slutet av augusti, vilket var både underbart och mysigt på samma gång!

Vi flög till Split, vi skulle bo i Okrug som ligger 3 mil från Split men man får ta sig till Trogir först och sedan ta en båttaxi därifrån på ca 15 min. Fick veta redan hemifrån att det gick en buss precis utanför flygplatsen som gick direkt till Trogir som bara skulle ta 10 minuter. Vi frågade informationen på flygplatsen vart och när den gick, men ingen visste någonting och ingen tidtabell i busskuren. Slutade med att vi tog flygbussen till Split centrum där vi stannade ett par timmar innan vi tog båten till Trogir, där vi sedan tog taxi till hotellet i Okrug då vi inte visste hur nära det egentligen var, men det är sånt man lär sig efterhand. Därefter blev det bara båttaxi, billigt och smidigt!

Det fanns inte så mycket att göra i Okrug, där fanns två restauranger och en del cocktailbarer längst med strandpromenaden och inte så mycket mer. Det hinner man uppleva på en eller två kvällar sen vill man se något annat. Vi tog båttaxin ofta över till Trogir istället, där är mycket mer folkliv, fler restauranger längst med hamnen, lyxiga yachter som lägger till då man drömmer sig bort en aning. I Trogir rekommenderas att gå in i gamla staden som är med i UNESCO-världsarvslista, där vimlar av restauranger också och många roliga småbutiker. Om man är glassälskare som vi måste man smaka deras glass, där är smaker som kinder bueno, snickers, mars mm som har en extrem god smak. De hade även en Facebookglass men den smakade vi aldrig. Även smågränder överallt, lite som en labyrint, man vet aldrig vart man hamnar.Väldigt mysigt att gå runt!

NEW_IMG_8624

Bild: Privat

NEW_IMG_8919

Bild: Privat

Det finns en hel del utflykter att göra som både utgår ifrån Okrug och Trogir. Vi var på en fiskebåtsutflykt, det är inte vad det hörs att vara utan anledningen är att man får en hel fisk till lunch på ett av stoppen. Det är 3 olika stopp, runtom de olika öarna. Det mest fantastiska under den utflykten var stoppet vid Blue Lagoon, då vi stannade mitt i det kristallklara turkosblåa vattnet. Där kunde vi hoppa från båten, ligga och snorkla i vattnet. Helt enormt vad havet har att erbjuda och en hel del fiskar i dess olika färger och former.

Kan varmt rekommendera Trogir, en lagom liten stad med stort utbud av både utflykter, shopping – har även små marknader för en billig peng, dessutom en helt fantastisk utsikt på köpet!

Sen får vi ju inte glömma stränderna, många känner säkert redan till deras stenstränder och det fantastiska vattnet. Så ett hett tips är att ta med sig badskor eller köpa på plats då det säljs överallt. Annars blir det inte så kul när man ska ta sig ett dopp då hela botten är fullt med sten och även röda taggiga havsbollar som är giftiga att trampa på så se upp för dom!

Jag kan bara tala gott om Kroatien, god mat, trevliga människor och billigt!! Helt fantastiskt vackert vatten att snorkla i för den som gillar det, har själv tyckt att det har varit obehagligt men jag övervann min rädsla och kunde inte sluta :)

NEW_IMG_8865

Bild: Privat

Taggar i artikel
, , , , ,
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Oktoberweekend i ett ljummet Barcelona

Nu är det mycket fokus på långresor inför hösten och vintern. Men...
Läs mer

1 Comment

  • Lördagen den 10/01/2015 köpte jag en resa via flygstolens site, från Paris den 28/01 och retur resan från Bogota den 10 februari. Jag blev förvånad när jag fick en biljett med till resa den 28 januari och retur resa den 10 Mars. Jag skev genast, några minuter efter bokningen två mail, deras site, ett krav på rättning av felet. Måndagen den 12/01/2015 ringde jag deras kontakt telefon 0771-290290 och fick beskedet att även om jag bokade ett viss datum, Flygstolens sidor väljer den billigaste datum och om jag vil ändra det då måste jag betala 1535 SEK.
    Jag anser att det är rena maffia metoder och kommer inte att ge mig, JAG AVRÅDER ALLA ATT KÖPA RESOR FRÅN ETT SÅDANT BOLAG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *