Valencia

Valencia är den trevligaste staden jag har varit i, jag fick direkt en känsla av att känner mig som hemma. När jag var i Valencia senast bodde jag där i 3 månader. Staden som är i ungefär samma storlek som Göteborg, känns som en lagom stor stad nära vattnet, vilket jag gillar. Under den tiden jag bodde där kände jag mig alltid säker att vistas i staden både dag som natt.

Här finns många mysiga torg och avstånden är korta vilket gör att du enkelt kan ta dig runt till fots, hur bra som helst. Vill du åka till stranden får man ta metron eller spårvagnen några stopp, från hållplatsen är det en kort promenad på 5-10 minuter. Stranden vi var på heter Playa La Malvarrosa, den är både bred och lång.
Det finns en lång park som går igenom staden likt en grön flod. Utmärkt ställe för den som gillar komma upp tidigt och springa några kilometer innan man startar dagen.

Små tips:

Saluhallen (Mercado Central) –  är enorm och en massa goda spanska delikatesser, ett måste att bara gå in och titta.

Tjurfäktning (Corrida Torros) – när vi var på tjurfäktningen så var det ingen traditionell tjurfäktning, utan mer som en uppvisning med flera matadorer. Vilket i och för sig nog var tur, då det är rätt hemskt att se på.

Oceanografic – Ett stort akvarium, där du går som i en tunnel med vatten runt om sig, där du får se alla sorters fiskar simma förbi, väldigt vackert. Vi var också på en delfinshow när vi var där, vilket var häftigt. Man kunde även gå ner till delfinerna efteråt och klappa dem om man ville, mycket uppskattat av alla barn.

Catedral de Valencia – En stor katedral som finns mitt i centrum av Valencia. Många turister besöker katedralen och populärt bland spanjorer att gifta sig här.

Placa de la Reina – ett av de största torgen i staden, med flera mindre runt omkring. Här finns många cafér och restauranger att rekommendera. Här finns även en Corte Inglés för den som vill shoppa.

 

1934266_149904778048_6424987_n
Bild: Privat – Catedral de Valencia

 

1934266_149904658048_1445199_n
Bild: Privat – Plaza del Torros

 

1933837_167515968048_2251965_n
Bild: Privat – Tjurfäktning

 

1934267_163384048048_626804_n
Bild: Privat – Oceanografic

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Boende på Kanarieöarna

Välkommen till härliga Kanarieöarna i Spanien! Den här ögruppen som består av...
Läs mer

2 Comments

  • Bokade nyss en resa till Miami. Allting funkade till jag kom till sidan där man skulle betala. Men innan jag hann knappa klart mitt kortnr var min resa redan av bokad. Men det gick att hitta en ny för 5000:- mer. Detta företag är inte seriöst. Akta er!

  • Hej Mathias, det stämmer att bokningen går igenom innan du har genomfört betalningen, detta för att vi ska kunna garantera att platserna finns innan du genomför betalningen. Platserna är reserverade för dig fram till midnatt samma dag, men du är inte betalningsskyldig eller bunden till bokningen förrän du betalar resan eller väljer något av våra betalningsalternativ. Vi beklagar om du upplevde situationen som vilseledande, det är inte vår mening utan det är som sagt för att kunna garantera din bokning. Mvh Flygstolen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *