Florida Keys – en känsla av karibien

The Florida Keys börjar längst ute på Floridahalvön och är en ögrupp bestående av 45 större öar (totalt i hela arkipelagen finns ungefär 1700 småöar) som går som ett radband ut i havet. Från Key Largo i norr är öarna sammanknutna av motorvägen Highway 1  – som över 42 broar går hela vägen ut till Key West i söder.

Att ta sig hit är enkelt. Flyger man till Miami tar det en timme att köra till Key Largo, eller en timme och 45 minuter från Fort Lauderdale. Längs med Highway 1 ut till Key West finns många stopp med sevärdheter, badstränder och restauranger men bara bilturen i sig är en häftig upplevelse med enastående vyer. Det är alltså värt att hyra bil och köra hela vägen själv.

Highway 1 Florida Keys
Highway 1

De olika öarna har lite olika inriktning, vissa är mer barnvänliga och andra inriktade på speciella aktiviteter. Ifrån Islamorada utgår t.ex. många storfisketurer. Key Largo lockar till sig dykare från hela världen, men bra ställen för dykning och snorkling hittar man längs hela sträckan.

Key West är ett drömresemål för många amerikaner och här finns USAs sydligaste punkt, southernmost point, som såklart är ett klassiskt selfie-motiv. Var beredd på att köa en stund om du vill ta en bild vid monumentet.

Key West är också känt för att författaren Ernest Hemingway bodde och skrev sina böcker här och några av dem utspelar sig också på the Keys. Hemingway House är författarens hus som numera är ett museum med guidade turer. Huset är byggt på 1850-talet och författaren bodde här mellan 1931 – 1940. Hemingways favoritbar, Sloppy Joe’s bar, finns fortfarande kvar även om den flyttat några gator ifrån ursprungsplatsen. Här kan man äta en – hör och häpna –Sloppy Joe. Rekommenderas!

Old town kallas den äldre delen av Key West och denna del särskiljer sig och känns inte särskilt amerikansk. Atmosfären har påtaglig karibisk känsla och utelivet är sprudlande.

Tre utvalda hotell i Florida Keys:

Key West

The Southernmost Inn
The Southernmost Inn

Ett av våra favorithotell I Key West är The Southernmost Inn. Hotellet ligger centralt i Key West och är “adult only” – det är alltså inte tillåtet att ha med sig barn under 18 år, vilket kan vara skönt om man är ute efter lite avkoppling. Rummen är generösa, rena och fräscha och inredda i vacker colonial style som känns väldigt genuint för Key West. Hotellet har en väldigt mysig innergård med en härlig pool där du kan beställa Pina Coladas eller kanske Hemingways favortidrink Daquiri. Läs mer och boka här!

Islamorada

Gillar du sportfiske ska dy stanna till i Islamorada som till och med har kallats “sport fishing capital of the world”. Här ligger fiskebåtarna på rad i kajen och väntar på att ta dig med ut på på tur. Letar du efter ett hotell nära stranden, med ett dykcenter intill så kan vi rekommendera Amara Cay Resort på Islamorada. Hotellet har en bra restaurang och pool och även en träningsanläggning. Slappna av med en cocktail i tiki-baren – Läs mer och boka här!

Duck Key

Duck Key är ett paradis för dykning och olika vattensporter och hotellet ligger nära både Dolphin Research Center och Dolphin Connection. Här kan man delta i kurser där man får lära sig allt om delfiner och sjölejon, och i vissa får man chansen att simma med delfinerna. Hotellet Hawks Cay är mycket bra och väl tilltaget på alla sätt – här finns fem pooler och sex restauranger, rummen har modern utrustning och hotellets spa erbjuder en mängd olika behandlingar. Läs mer och boka här!

 

 

 

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Båtluffa i Grekland

God morgon fredag! Hoppa på ett flyg mot Athen och njuta av...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *