Love Actuallys guide till London

Love Actually, denna mysiga romantiska komedi är ett måste så här innan jul.
Den är dessutom din ultimata Londonguide, bortanför de klassiska turiststråken.

 

Heathrow

Hs

Filmen börjar och slutar på Heathrow, Londons största flygplats. En flygplatser är en känslomässig plats, fylld av förväntningar, möten och avsked. Nästa gång du besöker en flygplats se dig omkring på de människor du har runt om dig.
Flyg till London fr. 1294:-

 

Whiteley’s

tree

I filmens inledning ser vi klassiska London vyer i juldekoration, varuhuset med den stora julgranen är Whiteley’s i Bayswater. När det först öppnade 1863 var det Londons första varuhus. Idag rymmer varuhuset butikskedjor som HM, GAP, M&S, ZARA. Här finns också skönhetssalong, gym, bowling och bio.

 

10 Downing Street


10 downing1


Premiärminister David bor naturligtvis på 10 Downing Street, så som de flesta brittiska premiärministrar har gjort sen 1730-talet. Men av säkerhetsskäl är scenerna i filmen inte inspelade på adressen utan i uppbyggda kulisser i en studio.

 

Somerset House

Somerset

Skridskobanan som vi också ser i början av filmen ligger vid Somerset House. En vacker plats som till jul dekoreras med lampor och en jättestor julgran. Besöker du London under vintern är en åktur på skridskobanan ett måste.

 

Grosvenor Chapel

peter juliet

I exklusiva Mayfair, i västra London ligger Grosvenor Chapel där Peter och Juliets romantiska bröllop äger rum och best man Mark överraskar brudparet med en pampig version av ”All you need is love”.

 

2A Blenheim Road, Turnham Green

Jamie

För karaktären Jamie börjar filmen inte så bra. Det är här på Blenheim Road som han kommer på sin flickvän med att vara otrogen med hans bror.

 

South Bank


South Bank


På en parkbänk vid Gabriel’s Wharf, utmed The Queens Walk på South Bank, anförtror Sam för sin styvpappa Daniel att han är olyckligt kär i en tjej i klassen.
The Queens Walk går från Westminister Bridge, längs South Bank av Themsen mot Tate Modern och över Millenium Bridge. Promenaden leder förbi flera av Londons populäraste sevärdheter så som London Eye, The Royal National Theatre, Shakspeare’s Globe Theater och St Paul’s Cathedral.

Se London från ovan, London Eye ger dig en fantastisk utsikt över staden. Köp biljetter här!

 

Selfridges – Oxford Street

Rowan

Det är här som Harry köper ett guldhalsband till sin flirtiga sekreterare Mia, medan hans fru letar julklappar på annat håll.
Selfridges kan du se mycket mer av på tv. I SVTs serie Mr Selfridge kan du följa varuhusets grundare, hans familj och personal under början av 1900-talet.

 

Oxo Tower Wharf

juliet mark

Här, på South Bank vid Themsen bor Mark. Det här han generad lämnar Juliet i sin lägenhet efter att hon kollat på den avslöjande bröllopsvideon.

 

102 Poplar Road – Natalies hem

Natalie

I filmen letar premiärministern efter Natalie i de skumma kvarteren av Wandsworth. Men scenen är inspelad på 102 Poplar Road, Herne Hill.

 

Elliott School – Pullmans Garden

kiss1
Det är på Elliott School som julkonserten hålls, där premiärministern och Natalie kysser varandra när ridån går upp.

 

St Luke’s Mews – Notting Hill

perfect

Kanske en av filmens mest romantiska scener utspelar sig i Notting Hill, där Peter och Juliet bor, när Mark ringer på och lämnar sin tysta kärleksförklaring till Juliet.

Vill du bo i närheten av Peter and Juliet, här hittar du hotell i mysiga Notting Hill

 

 

Skrivet av
Mer från Charlotte

Mexiko, Yucatanhalvön och arvet från Mayaindianerna

Bild: CC by Grand Velas Riviera Maya – El castillo, Chichen Itza...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *