Upplev Seattle enligt Grey’s Anatomy

Imorgon är det dags att återvända till Grey Sloan Memorial Hospital för att följa Meredith, Karev, Callie och de andra läkarna. Trots att serien, under sina tolv säsonger, till största del utspelas i sjukhusmiljö så fungerar den faktiskt utmärkt som guide för att upptäcka Seattle.

Introbild från tv-serien Grey's Anatomy

 


>> 10 inspelningsplatser från Fifty Shades of Grey <<


 

Området Queen Anne

I nordvästra delen av Seattle ligger området Queen Anne. Här har du möjlighet att beta av två typiska Grey’s Anatomy-sevärdheter på en gång och dessutom några turistattraktioner. Bege dig först till Kerry Park för att, inte bara ta del av en fantastiskt utsikt över Seattle, utan också för att spana in välkända Space Needle.

Bild från Seattle och Space Needle i USA

Har du tur med vädret kan du dessutom skymta Mount Rainier i bakgrunden.

Bild över Seattle i USA

Innan du lämnar Queen Anne är det ett måste, om du är ett inbitet fan av Greys, att besöka huset som Meredith ärvde av sin mamma och som större delen av läkarkåren bodde i vid något tillfälle. Detta hittar du på 303 West Comstock Street.

Izzy, Meredith och George i tv-serien Grey's Anatomy

 

Åk färja som McDreamy

Alla som följt Grey’s Anatomy förstår varför det är obligatoriskt att åka färja under ett besök i Seattle. För hur många gånger har vi inte fått följa med McDreamy ut på hans klassiska båttur? Det finns flera olika färjesträckor att välja mellan under ditt besök, men varför inte ta den 35 minuter långa turen ut till Bainbridge Island med Washington State Ferries?

Derek åker färja i tv-serien Grey's Anatomy

Washington State Ferries

 

Parken Warren G Magnuson Park

Om du sedan åker i nordostlig riktning kommer du till Warren G Magnuson Park. Detta grönområde har använts för att filma flera av utomhusscenerna i Grey’s Anatomy.

 

Camping i North Bend

Vill du se landskapet utanför Seattle så kan du också bege dig till North Bend öster om staden. Det var nämligen i detta område som användes som inspelningsplats för avsnittet där alla män åker och campar i säsong tre.

Bild på Derek i tv-serien Grey's Anatomy


Seattle har mycket att erbjuda och varför inte passa på att bo centralt?

Här hittar du det perfekta hotellet för dig!

Välj fritt bland avgångar, avreseorter, datum och flygbolag när du bokar din resa till Seattle.

Hitta flyg som passar dig här!

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

Skrivet av
Mer från Mia

8 roliga måsten i Las Vegas

Sugen på en glamourös semester med extra allt? Ställ in siktet på Las...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *