Gilmore Girls tar dig på roadtrip i Connecticut

Bild från tv-serien Gilmore Girls

Till våren är det 9 år sedan det sista avsnittet av Gilmore Girls sändes. Men det kommer tillbaka! I början av februari i år inleddes nämligen inspelningarna av en fyra avsnitt lång åttonde säsong.

I serien följer vi mamman Lorelai och dottern Rory i den pittoreska och mysiga småstaden Stars Hollow. Visste du att denna är starkt inspirerad av flera mysiga småstäder i Connecticut? Det bästa är dessutom att dessa ligger på ett perfekt avstånd från varandra för att du ska kunna göra en roadtrip och uppleva en ny sida av staten.

 


>> Girls guidar dig runt i det genuina New York <<


 

Bild från tv-serien Gilmore Girls

Den fiktiva staden Stars Hollow som Gilmore Girls utspelar sig i, är löst baserad på ett flertal kommuner i Connecticut: Essex, Wallingford, East Haddam och Washington. Här kan du som är ute efter småstadskänsla få en aning om hur det känns att leva som karaktärerna i serien.

Främst är det staden Washington Depot som har agerat förebild till Lorelai och Rorys hemort. Amy-Sherman Palladino, skaparen bakom Gilmore Girls, har berättat att att hon fick inspiration till serien när hon bodde på ett hotell i den lilla staden. Det var också då som hon förälskade sig i Connecticut. Under två dagar körde hon sedan runt i de olika småstäderna och lade en grund för både karaktärer och miljöer. Därför är det hit du ska ta dig för en sann Gilmore Girls-upplevelse!

Bild från liten stad i New England, Connecticut

Washington Depot hittar du i östra Connecticut, men det finns flera mysiga småstäder med samma känsla inom ett perfekt roadtrip-avstånd. En stark rekommendation är att besöka Kent, New Milford, Litchfield och Salisbury om du är ute efter Gilmore Girls klassiska New England-känsla. Det bästa är att städerna endast ligger en kortare biltur från varandra.

 

Mysiga boenden i Connecticut

I serien arbetade Lorelai först på Independence Inn, där hon jobbade sig upp från hembiträde till chef. Efter att byggnaden olyckligtvis brann ner så öppnade hon istället Dragonfly Inn, tillsammans med sin vän Sookie. För att maximera din upplevelse ska du därför givetvis ta in på mindre hotell eller hemtrevliga B&Bs på vägen, som det finns flera av i dessa trakter. Vad sägs till exempel om alternativen nedan?

Country Loft Bed & Breakfast i Woodbury – Boka här!

Days Inn i Torrington – Boka här!

Crowne Plaza i Southbury – Boka här!

Var inte rädd för att utforska alternativ som du stöter på under din bilfärd. Det är oftast så du hittar några av de bästa boendena. Blir du dessutom sugen på en tur längs kusten under din roadtrip så ska du bege dig till New Haven som har flera olika boenden att välja mellan. Hitta ett som passar dig här!

Trots att flera av dessa småstäder i Connecticut fungerade som inspiration till serien så är det faktiskt en gata i Unionville, några mil norr om Toronto i Kanada, som har fått figurera som Stars Hollows mysiga huvudgata i pilotavsnittet.

 


Flyg från Stockholm till Toronto, priser t/r fr. 3.778,-!


 

Vill du ha någon övernattning i Toronto innan du beger dig till Connecticut? Välj fritt i vår hotellutbud här!

 

Bild från tv-serien Gilmore Girls

Det enklaste sättet att starta din roadtrip är att ta flyget till Hartford för att sedan ta dig runt med bil mellan de mysiga småstäderna. Washington Depot ligger endast en timmes bilfärd från flygplatsen, där du också kan hämta upp din hyrbil.

 


Flyg från Stockholm till Hartford, priser t/r fr. 4845,-!


 

Boka en hyrbil, priser fr. 202,-/dag!

Trevlig resa!

Skrivet av
Mer från Mia

Världens bästa öar

Nyligen utsåg Condé Nast Traveller de 30 bästa öarna i världen. Listan är...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *