Destinationerna som ökat mest bland svenskarna

TravelNews har publicerat en sammanställd lista över destinationer som ökat mest i svenskars internetsökningar under januari och februari 2016, jämfört med samma period förra året. De flesta resmålen inte särskilt ögonbrynshöjande, men det finns några som överraskar!

 


>> 13 sagolika platser du måste se <<


 

1. Seychellerna

Bild från stranden Anse Lazio på Seychellerna

Seychellerna erbjuder den direkta motsatsen till hur det svenska vädret har sett ut under de senaste månaderna. Här är det varmt, soligt och turkost vatten – så nära ett paradis man kan kan komma helt enkelt. Därför är det inte heller särskilt förvånande att destinationen har varit populär i svenskarnas resesökningar.

 


Flyg till Seychellerna, priser fr. 5736,- t/r!

Boka ditt boende på Seychellerna. Välj fritt bland våra hotell här!


 

2. Burgas, Bulgarien

Bild från strand i Burgas, Bulgarien

En destination som överraskar är Burgas som ligger på Bulgariens kust. För de flesta besökarna är detta främst en genomresestad till andra mer populära resmål både norrut och söderut längs kusten. Men Burgas är så mycket mer än så. Här hittar du en livlig och välbevarad stad där du slipper trängas med turister på de vackra stränderna.

 


Flyg till Burgas, priser fr. 1995,- t/r!

Boka ditt boende i Burgas. Välj fritt bland våra hotell här!


 

3. Kefalonia, Grekland

Bild från stranden Myrtos Beach på ön Kefalonia i Grekland

Kefalonia är en av Greklands större öar, men är ännu inte lika populär bland svenska turister som klassikerna Rhodos och Kreta. Det verkar dock som att allt fler har hittat till denna ö med vacker natur, fina sandstränder och turkost vatten.

Om du är intresserad av en semester till Grekland men vill undvika de stora turistdestinationerna så bör du läsa vårt tidigare blogginlägg om 7 grekiska öar som svenskarna har missat. Du hittar det här!

 


Flyg till Aten, priser fr. 1405,- t/r! (Ta sedan båt eller flyg till ön)

Boka ditt boende på Kefalonia. Välj fritt bland våra hotell här!


 

4. Slovenien

Bild från liten ö i Lake Bled, Slovenien

Ännu en uppstickare är Slovenien! Du kommer att bli överraskad över landets vackra landskap som är perfekt för de som vill ut på en något äventyrligare resa, kanske med hiking uppe i bergen. Men hit kan du också åka på solsemester längs Sloveniens korta, men ändå fyra mil långa, kuststräcka.

 


Flyg till Ljubljana, priser fr. 1773,- t/r!

Bo i Izola längs Sloveniens kust. Välj fritt bland våra hotell här!


 

5. Hurghada, Egypten

Bild från strand i Hurghada, Egypten

Trots de oroligheter som funnits i området så Hurghadas popularitet ändå fortsatt att öka. Destinationen, som ligger längs Röda Havet, har däremot alltid varit oerhört populär bland svenskar som är ute efter ett solsäkert resemål med fina stränder.

 


Flyg till Hurghada, priser fr. 2821,- t/r!

Boka ditt boende i Hurghada. Välj fritt bland våra hotell här!


 

6. Sri Lanka

Bild från strand på Sri Lanka

Att den tropiska paradisön Sri Lanka, belägen söder om Indien, är populär kommer inte heller som en större chock. Öns underbara stränder och vackra korallrev är perfekta att drömma sig bort till under de svenska vintermånaderna.

 


Flyg till Sri Lanka, priser fr. 4764,- t/r!

Boka ditt boende på Sri Lanka. Välj fritt bland våra hotell här!


 

7. Maldiverna

Bild på brygga ut i havet på Maldiverna

Vackra Maldiverna är förmodligen mångas absoluta drömresemål. Här njuter du av totalt lugn medan du går längs de vita sandstränderna och det turkosa vattnet. En semester till någon av landets öar är svårslaget, däremot är det bra att vara medveten om att det kan vara ganska dyrt att både bo och leva där.

 


Flyg till Maldiverna, priser fr. 4302,- t/r!

Boka ditt boende på Maldiverna. Välj fritt bland våra hotell här!


 

8. Bodrum, Turkiet

Bild från staden Bodrum i Turkiet

Bodrum ligger längs Turkiets västra kust och har växt fram som en stark konkurrent till de mer populära resmålen Alanya och Antalya. Destinationen passar de flesta eftersom den bjuder på allt från party, till fina omgivningar och kultur. Bodrum anses ofta något mer exklusivt än de övriga kuststäderna i Turkiet och är ett omtyckt resmål även av turkarna själva.

 


Flyg till Bodrum, priser fr. 1649,- t/r!

Boka ditt boende i Bodrum. Välj fritt bland våra hotell här!


 

9. Dominikanska Republiken

Bild från strand på Dominikanske Republiken

I Karibiens hjärta hittar du Dominikanska Republiken som har några av de finaste stränderna i världen. Det är också en utmärkt destination för dig som är ute efter bra surfing på din semester. Men det passar lika bra för den som söker en lugn tillvaro på lyxiga hotell.

 


Flyg till Dominikanska Republiken, priser fr. 6549,- t/r!

Boka ditt boende på Dominikanska Republiken. Välj fritt bland våra hotell här!


 

10. Italien

Bild på staden Manarola i Cinque Terre, Italien

Att Italien är ett populärt resmål bland svenskarna kommer säkert inte som en större överraskning. Men det finns en god anledning till varför landet är så omtyckt: det passar alla sorters resenärer och semestrar. Hit kan du åka för att njuta av mat vin, lapa sol på stranden eller uppleva fantastisk kultur. Det bästa är ju dessutom att det inte ens tar särskilt lång tid att ta sig dit.

 


Flyg till Rom, priser fr. 1806,- t/r!

Boka ditt boende i Neapel. Välj fritt bland våra hotell här!


Skrivet av
Mer från Mia

De 9 häftigaste designhotellen i Amsterdam

Tycker du också att semestern blir lite roligare när man bor på...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *