Greklands 8 finaste stränder

I Grekland hittar du några av Europas, eller till och med världens, bästa stränder. Det vackra landet består av många öar i olika storlekar där du hittar både större sandstränder och mindre badvikar. Är du osäker på var du ska resa i sommar så kan den grekiska övärldens många fantastiska stränder förmodligen övertyga dig om att det är hit du ska åka.

 


Flyg direkt från Stockholm till Aten med Aegean Airlines, priser fr. 1605,- t/r!


 

Ta del av vår lista över åtta av Greklands allra finaste stränder och bestäm dig för vilken ö som passar dig bäst.

 

1. Navagio Beach, Zakynthos

Navagio Beach, eller Shipwreck Beach som den också kallas, är en isolerad vik på Zakynthos och en av de mest kända stränderna i Grekland. Orsaken till dess smeknamn som “skeppsbrottsstranden” kommer från båtvraket Panagiotis som pryder platsen sedan länge.

Bild på Navagio Beach på ön Zakynthos i Grekland

 


Bo på Mabely Grand Hotel, ca 30 minuter från Navagio Beach. Priser fr. 551,-/natt – boka här!


 

2. Elafonissi Beach, Kreta

Elafonissi Beach är en oerhört vacker strand som passar perfekt för barnfamiljen eftersom den är väldigt grund. Här möter du turkosfärgat hav och fin sand som på vissa ställen skimrar i rosa på grund av krossade snäckor. Det är inte särskilt svårt att förstå varför stranden ibland kallas för Greklands Maldiverna.

Bild på den rosaskimrande stranden Elafonissi Beach på Kreta

 


Bo på Molos Bay Hotel, ca 1 h från Elafonissi Beach. Priser fr. 606,-/natt – boka här!


 

3. Balos Lagoon, Kreta

Balos Lagoon är en vacker lagun på Kretas nordvästra kust och en av de mest populära stränderna på ön. Platsen är känd för sitt turkosa vatten, den vita sanden och vackra omgivningar. Stranden är grund och passar därför utmärkt för barnfamiljer. Men om du tar dig bortom stenarna som omringar lagunen så är vattnet djupare och perfekt för snorkling.

Bild från Balos Lagoon på Kreta, Grekland

 


Bo på Balos Beach Hotel, ca 20 minuter från Balos Beach. Priser fr. 333,-/natt – boka här!


 

4. Myrtos Beach, Kefalonia

Längs den nordvästra kusten på Kefalonia hittar du Myrtos Beach, med kristallklart turkost vatten, som är omringat av branta kalkstensklippor. Stranden är ultimat för dig som är ute efter sol och bad. Eftersom den är både lång och bred är det gott om plats för alla besökare. Vattnet blir djupt ganska så fort, vilket kan vara bra att ha i åtanke om du besöker platsen med mindre barn.

Bild från stranden Myrtos Beach på ön Kefalonia i Grekland

 


Bo på Studios Vrionis Panoramic Sunset, ca 35 minuter från Myrtos Beach. Priser fr. 298,-/natt – boka här!


Flyg direkt från Köpenhamn till Aten med Aegean Airlines, priser fr. 1605,- t/r!


 

5. Paradise Beach, Mykonos

Paradise Beach är en fin, platt strand med flera intilliggande barer. Den är ett populärt tillhåll även på kvällarna, främst bland unga, eftersom nattlivet i området är väldigt fartfyllt. Här kan du prova på olika sorters vattensporter som snorkling och dykning.

Bild från Paradise Beach på ön Mykonos i Grekland

 


Bo på Acrogiali, ca 15 minuter från Paradise Beach. Priser fr. 643,-/natt – boka här!


 

6. Pallas Beach, Rhodos

Pallas Beach är en något mindre sandstrand i staden Lindos på Rhodos med ett fåtal kringliggande krogar och butiker. Här njuter du av kristallklart blått vatten som är ganska grunt och därför passar bra för barnfamiljen. Det bästa är att vissa av restaurangerna serverar sin mat till dig direkt på stranden. Då kan du njuta av en fantastiskt utsikt samtidigt som du smakar på den goda grekiska maten.

Bild från Pallas Beach på ön Rhodos i Grekland

 


Bo på Lindos Blue Sky, ca 5 minuter (16 min promenad) från Pallas Beach. Priser fr. 363,-/natt – boka här!


 

7. Preveli Beach, Kreta

Preveli Beach är en av de mest välbesökta stränderna på Kreta och ligger på öns sydkust. Unikt för denna strand är att du inte bara kan njuta av Greklands traditionella omgivningar utan här möts du också av palmer. Eftersom floden Megas Potamos mynnar ut i havet precis vid stranden så kan dock vattnet upplevas något kallare än på övriga stränder.

Bild från Preveli Beach på ön Kreta i Grekland

 


Bo på Kalypso Cretan Village Resort & Spa, ca 20 minuter från Preveli Beach. Priser fr. 456,-/natt – boka här!


 

8. Vai Beach, Kreta

Vai Beach på Kretas östkust är en av de finaste stränderna du kan besöka tack vare dess intilliggande palmskog. Denna ger stranden en väldigt exotisk, nästintill karibisk, känsla. I närheten av stranden finns flera mindre krogar och kiosker där du kan inhandla lättare måltider eller snacks.

Bild från stranden Vai Beach på ön Kreta i Grekland

 


Bo på Sitia Beach City Resort & Spa, ca 30 minuter från Vai Beach. Priser fr. 788,-/natt – boka här!


 

Bild på sponsring med flygbolaget Aegean

 

Trevlig resa!

SparaSpara

Skrivet av
Mer från Mia

Prisvärda villor med privat pool på Bali

Om du som många andra drömmer om en lyxig semester men inte...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *