Flygstolen avslutar samarbete med Flygresor.se: ”Det är en ohållbar situation”

Flygstolen väljer att säga upp sitt avtal hos prisjämförelsesajten flygresor.se. Bakgrunden till beslutet är att Flygstolen anser att samarbetet blivit alltmer ohållbart sedan eTraveli, som äger flera av konkurrenterna såsom Seat24, Travelstart och Supersavertravel, köpte upp tjänsten för två år sedan.

”Vi känner att Flygresor.se inte agerar opartiskt, utan främjar de egna varumärkena, vilket vi alltmer får betala för. Det finns en väldigt osund prissättning bland oss onlineresebyråer som inte ägs av moderbolaget, och det senaste halvåret har situationen eskalerat. Vi känner inte att vi kan konkurrera på samma villkor som de aktörer som ägs av eTraveli och att det skapats en osund kommersiell struktur” säger Linda Bjernstål, VD på Flygstolen.

Flygstolen är en av de snabbast växande onlineresebyråerna, och har de senaste två åren belönats med DI Gasell. Bjernstål har många gånger betonat vikten av att samarbeta med andra aktörer såsom prisjämförelsesajter för att växa snabbt, och är noggrann med att påpeka att detta handlar om en aktör, och inte är en del av en ändrad strategi.

”Vår marknadsstrategi är att befinna oss där våra kunder befinner sig och vi har ett väldigt gott samarbete med andra konkurrerande prisjämförelsesajter som vi hellre fördjupar vårt samarbete med” fortsätter Bjernstål.

”Vi kommer att fortsätta med vårt fokus på kvalitet och att ta hand om våra kunder på bästa sätt. Vi varken kan eller vill bygga vidare vårt varumärke på priskonkurrens, utan vill arbeta med andra värden för våra kunder. Under 2016 satsar vi på att utveckla vårt varumärke till en hållbar produkt, där lojalitet och trygghet är våra nyckelord för vår framtida utveckling” avslutar Bjernstål.

Flygstolen Nordic AB är en onlinebaserad resebyrå med huvudkontor i Helsingborg. Företaget grundades av Linda Bjernstål 2004 och har i dag 39 anställda. Flygstolen Nordic AB omsatte 2014 1,8 miljarder och ägs av Flygstolen Holding AB där Linda Bjernstål är majoritetsägare.

För mer information kontakta Linda Bjernstål på linda@flygstolen.se alternativt 070-9324577

Mer från Ulrika Rudqvist

Händelserna i Bryssel 22 mars 2016

Vi följer för närvarande händelseutvecklingen i Bryssel och har tät kontakt med...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *