5 saker du ska köpa på en marockansk souk

Bild från Djemaa el-Fna i Marrakech, Marocko

Om du planerar en resa till Marocko, så är det en sak som du måste göra – shoppa på en souk! Detta är arabiska städers benämning på en lokal marknadsplats eller ett kommersiellt kvarter. Hit går du för en färgsprakande upplevelse bland råvaror och produkter som ofta producerats av säljarna själva. Du kan välja och vraka bland en stor mängd varor, men det är några som är ett måste att få med sig hem.

 

Fortsätt att läsa för att ta del av vår lista över 5 saker som du inte får missa på en souk!

 


Flyg direkt från Köpenhamn till Casablanca med Royal Air Maroc, priser fr. 3.406,- t/r!


 

1. Kryddor

Bild på kryddor på en marockansk souk

Du kanske tror att du har en samling fantastiska kryddburkar på hyllan hemma i köket, men i jämförelse med kryddorna på en marockansk souk är de ganska trista. Här möts du av stora högar av alla sorters kryddblandningar som du kan tänka dig och de är långt mycket mer smakrika än något du kan köpa hemma.

 

2. Mattor

Bild på mattor till försäljning på en marockansk souk

En matta är knappast det mest praktiska inköpet att få med sig hem från en resa till Marocko, men du får en inredningsdetalj som kan lyfta vilket rum som helst. De är ofta noggrant vävda och av god kvalitet, men kom ihåg att pruta ganska rejält innan du slår till. Tänk dessutom vilket ypperligt tillfälle du får att berätta om din resa till Marocko när dina gäster berömmer den fantastiska, färgglada mattan som pryder ditt golv.

 


Flyg direkt från Stockholm till Casablanca med Royal Air Maroc, priser fr. 3.797,- t/r!


 

3. Keramik

Bild på keramik på en marockansk souk

Den vackra keramik som du kan köpa på en marockansk souk är likt inget du någonsin sett. Välj och vraka bland olika typer, storlekar och givetvis helt makalösa dekorationer. Även om det är svårt att införskaffa en hel servis, så är ett serveringsfat eller en färgstark prydnad ett fantastiskt minne.

 

4. Dekorationer

Bild på lampor på en marockansk souk

Du hittar gott om olika sorters inredningsdetaljer och dekorationer på landets souker. Här kan du passa på att köpa allt från vackra, små förvaringsaskar till pampiga lampor för att kunna inreda ditt hem i klassisk marockansk anda.

 

5. Babouches

Bild på marockanska skor som heter Babouches

Babouches är traditionella marockanska lädertofflor som bärs av både kvinnor och män. Välj och vraka bland olika färger och stilar för både inomhus- och utomhusbruk. Givetvis är valet ditt, men ofta bärs babouches i gult läder endast av män.

 


Flyg från Köpenhamn till Marrakech med Royal Air Maroc, priser fr. 3.518,- t/r!


 

Bild på sponsring med flygbolaget Royal Air Maroc

Trevlig resa!

Taggar i artikel
, , , ,
Skrivet av
Mer från Mia

Här är världens bästa städer 2017

Välkända Lonely Planet som producerar omtyckta reseguider har nyligen utsett de bästa...
Läs mer

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *