7 anledningar till varför Düsseldorf är en perfekt weekenddestination

Bild på torn i Düsseldorf, Tyskland

Düsseldorf är förmodligen inte det första som dyker upp i ditt huvud när du ska planera en weekendresa. Men var inte allt för snabb med att rata staden! Här hittar du nämligen allt som förväntas av en weekenddestination, och lite till.

Så glöm Berlin, Budapest och Prag. Ger du Düsseldorf en chans så kommer du garanterat att vilja komma tillbaka.

 


Flyg direkt från Köpenhamn till Düsseldorf med Air Berlin, priser fr. 932,- t/r!


 

 

1. “Världens längsta bar”

Bild på en man i en bar med två öl

Den gamla stadsdelen Altstadt kallas ofta för “Världens längsta bar” med anledning av det stora antal pubar och restauranger som du hittar här. Passa dessutom på att smaka av Altbier som är ett mörkt öl som bryggs i Düsseldorf.

 

2. En av Tysklands mest älskade shoppinggator

Bild på skylt för gatan Königsallee i Düsseldorf, Tyskland

Königsallee, ofta kallad Kö, är förmodligen det som Düsseldorf är mest känt för. Här shoppar du nämligen alla de trendigaste och lyxigaste varumärkena, men du hittar också favoriter som H&M och Zara.

 

3. Restaurangerna

Bild på en tallrik med schnitzel och pommes frites

Det talas ofta varmt om Düsseldorf när det kommer till mat och restauranger. Välj och vraka bland världens alla kök, men ett måste är definitivt att passa på att äta äkta tysk husmanskost. Varför inte gå till Fünschen på Ratinger Straße 28? Här äter du på ett bryggeri som specialiserat sig på Altbier och som  serverar tyska klassiker.

 

4. Rheinuferpromenade

Bild på Rheinuferpromenade i Düsseldorf, Tyskland

När du vill ha en lugn stund ska du bege dig till Rheinuferpromenade, som är ett vacker promenadstråk längs floden Rhen. Här kan du vandra från Alstadt till Düsseldorfs hamnområde. Det finns dessutom flera barer och kaféer om du känner för lite förfriskningar under tiden.

 


Flyg direkt från Stockholm till Düsseldorf med Air Berlin, priser fr. 1068,- t/r!


 

5. Hofgarten

Bild från parken Hofgarten i Düsseldorf, Tyskland

Även Hofgarten lämpar sig för de som söker en stunds lugn och ro. Detta är Düsseldorfs motsvarighet till New Yorks Central Park eller Londons Hyde Park, fast kanske något mindre omtalad. Här strosar du bland gröna omgivningar mitt i stadens centrum.

 

6. Düsseldorf-Hafen

Bild på byggnader i Düsseldorf-Hafen

Bild på byggnader i Düsseldorf-Hafen

Stadens hamnområde är något för dig som uppskattar arkitektur och konstiga byggnader. Här hittar du Der Neue Zollhof, tre designade byggnader, som kommit att bli något av ett landmärke för staden. Precis intill ligger tornet Rheinturm som erbjuder en utsiktsplats med panoramavy över Düsseldorf och du kan också äta på tornets roterande restaurang.

 

7. Kunstpalast

Bild från Kunstpalats i Düsseldorf, Tyskland

Ingen weekendresa är väl komplett utan lite kultur? Bege dig till Museum Kunstpalast där du kan titta på konst i alla möjliga genrer. Du hittar allt från klassiska antikviteter till moderna tryck och fotografier.

 


Flyg direkt från Köpenhamn till Düsseldorf med Air Berlin, priser fr. 932,- t/r!


 

Bild på sponsring med flygbolaget Air Berlin

Trevlig resa!

Skrivet av
Mer från Mia

24 timmar i Marrakech

Upplev “Den rosa staden” som ibland också kallas för “Saharas Paris”, Marrakech. Få...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *