5 saker som gör din resa bekvämare

Redan när man bokat en långresa finns det många som bävar inför den kommande flygturen. Hur ska jag sysselsätta mig? Kommer jag kunna sova? Orosmomenten är flera, men med lite planering och en god strategi så kommer timmarna, bokstavligen talat, flyga förbi.

 

Läs om fem enkla tips som kommer att göra din resa mycket bekvämare.

 


Flyg från Stockholm till New York med British Airways, priser fr. 3471,- t/r!


 

Bild från British Airways Business Class
Bild: British Airways

 

1. Klä dig bekvämt

Denna har du förmodligen hört förut, men det kan inte poängteras nog. Klä dig i mjuka material och kom ihåg att bära skor som är någorlunda enkla att få av och på.

 

2. Boka sittplats ombord

Inför avresa är det en god idé att boka just den sittplats som du önskar ombord på planet. Fönsterplatser brukar vara väldigt eftertraktade och passar dessutom väl till dig som planerar att sova större delen av resan. Om du snarare vill upp och röra på dig eller kanske har en liten blåsa är det praktiskt att sitta vid gången för att slippa besvära dina grannar. Tänk också på att undvika sittplatser nära toaletter eller vid vingarna för att minimera både ljudnivå och störningar från andra passagerare.

 


Flyg från Göteborg till New York med British Airways, priser fr. 3664,- t/r!


 

3. Planera din flygtid

Du har tagit dig igenom de första två timmarna ombord, men inser helt plötsligt att endast en femtedel av resan har passerat. Detta problem undviker du enkelt genom att planera i förväg hur du ska spendera din tid. Kanske vill du börja med att se en film för att sedan jobba två timmar och därefter läsa en bok. På så sätt delas flygtiden upp i flera små etapper, vilket gör att den upplevs kortare.

 

4. Undvik att stressa

Se till att vara i god tid på flygplatsen, så att din resa inte börjar med att du med andan i halsen springer mot gaten medan ditt namn ropas ut i högtalarna. Checkar du dessutom in online så slipper du att stå i långa incheckningsköer, vilket bidrar än mer till en god start på resan.

 

5. Ta med praktiska prylar

Nackkuddar, eller så kallade travel pillows, är måhända varken särskilt snyggt eller häftigt, men de skonar din nacke under en lång flygresa. För hur roligt är det egentligen att stiga av planet och inse att du ska spendera en hel dags sightseeing med en ömmande nacke? En rekommendation är också ett par brusreducerande hörlurar som gör att du inte kommer reflektera över gråtande bebisar, brummande flygplansmotorer eller tjattrande passagerare.

För dig som har möjlighet, så kan det även vara en idé att boka premium economy eller businessklass för att få högre komfort under din resa.

 


Flyg från Köpenhamn till New York med British Airways, priser fr. 3683,- t/r!


 

Bild på sponsring med flygbolaget British Airways

Trevlig resa!

Taggar i artikel
, ,
Skrivet av
Mer från Mia

Coney Island: När du behöver en paus från New York

Coney Island är en halvö, belägen i södra Brooklyn, och ett toppenställe...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *