7 köpcenter för oslagbar shopping i Dubai

Bild från varuhus i Dubai, Förenade Arabemiraten
Det är inte mycket som slår shopping i Dubai

Föga förvånande så anser många att du upplever världens bästa shopping i Dubai. Här möts du av varuhus i storlekar och med utbud som du aldrig trodde var möjliga. Därför listar vi 7 shoppingcenter som du inte får missa under din resa till det pampiga landet.

 


Flyg direkt från Stockholm till Dubai med Emirates, priser fr. 4176,- t/r!


 

 

1. Dubai Mall

Bild på Dubai Mall
Bild: thedubaimall.com

På Dubai Mall upplever du shopping likt du aldrig tidigare gjort. Här vandrar du nämligen runt i världens största shoppingcenter som har över 1200 butiker. När du är nöjd med dina inköp kan du dessutom besöka Dubai Aquarium and Underwater Zoo, åka skridskor eller se på bio i en av de 22 salongerna.

 


Bo på Ramada Downtown Dubai ****, priser fr. 1182,-/natt – Boka här!


 

2. Mall of the Emirates

Bild från Mall of the Emirates i Dubai
Bild: malloftheemirates.com

Något du inte får missa under din shopping i Dubai är Mall of the Emirates. Här hittar du över 450 butiker och 75 restauranger att fördriva dagen i. Dessutom finns det också ett nöjesfält och välkända Ski Dubai där du kan åka skidor inomhus. För att bo med obehindrad närhet till varuhuset kan du välja att bo på femstjärniga hotellet Kempinski som finns i samma komplex som Mall of the Emirates.

 


Bo på Kempinski Mall of the Emirates *****, priser fr. 1748,-/natt – Boka här!


 

3. BurJuman

Bild från köpcentret BurJuman i Dubai
Bild: BurJuman Facebook

BurJuman är stället för dig som älskar designermärken. Bland de 300 butikerna hittar du Balmain, Dior, Hermes och Versace. Men här finns också ett stort utbud av både restauranger och kaféer där du kan fylla på energidepåerna under din shoppingtur. Du kan dessutom ta en avslappnande paus på BurJumans egen biograf.

 


Bo på Park Regis Kris Kin Hotel Dubai *****, priser fr. 1013,-/natt – Boka här!


 

4. City Centre Deira

Bild från köpcentret Deira City Center i Dubai
Bild: Deira City Centre Facebook

City Centre Deira öppnade redan år 1995 och sägs vara startskottet för de pampiga varuhus som idag stoltserar längs Dubais gator. Här kan du shoppa i 370 butiker och äta på kaféer, restauranger eller snabbmatsställen. Du kan också varva din shopping med en film i varuhuset biograf som har plats till över 3000 gäster. Likt Mall of the Emirates ligger även här ett femstjärnigt hotell i komplexet.

 


Bo på Pullman Dubai Creek City Centre *****, priser fr. 1043,-/natt – Boka här!


 

5. Ibn Mattuta Mall

Bild på köpcentret Ibn Battuta Mall i Dubai
Bild: ibnbattutamall.com

Äventyraren Ibn Mattuta har gett namn åt varuhuset och har dessutom gett inspiration till den invändiga arkitekturen. Här shoppar du i avdelningar med influenser från Kina, Indien, Persien, Egypten, Tunisien och Andalusien. Utöver fantastisk shopping kan du också gå på bio och bowla i varuhuset.

 


Bo på Mövenpick Hotel Ibn Battuta Gate, priser fr. 1290,-/natt – Boka här!


 

6. Mercato Shopping Mall

Bild från Mercato Shopping Mall i Dubai
Bild: mercatoshoppingmall.com

Mercato Shopping Mall är, i jämförelse med Dubais superpampiga varuhus, något mindre med sina dryg 140 butiker. Detta bidrar till en något lugnare stämning här än på många av de större konkurrenterna. Däremot finns här också en biograf och ett Fun City där barnen kan sysselsätta sig i flera timmar.

 


Bo på Four Seasons Resort Dubai at Jumeirah Beach *****, priser fr. 2932,-/natt – Boka här!


 

7. WAFI Mall

Bild på Wafi Mall i Dubai
Bild: Wafi Mall Facebook

WAFI Mall är ett av Dubais allra elegantaste shoppingcenter. Här hittar du över 350 butiker och 30 restauranger som säkerställer en fantastiskt upplevelse. Du kan dessutom göra häftiga inköp på Souk Khan Murjan som har över 150 affärer och försäljare med klassisk arabisk karaktär.

 


Bo på Raffles Dubai, priser fr. 1667,-/natt – Boka här!


Flyg direkt från Köpenhamn till Dubai med Emirates, priser fr. 4631,- t/r!


 

Bild på sponsring med flygbolaget Emirates

Taggar i artikel
, ,
Skrivet av
Mer från Mia

6 saker att göra i Nashville som inte har någon koppling till musik

Trots att Nashville är känt som USAs musikstad så behöver inte alla...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *