Roadtrip med dubbel storstadssemester

Bild på väg som är perfekt för en roadtrip
Att åka på roadtrip är ett fantastiskt sätt att upptäcka ett land

Att göra en roadtrip är ett av de allra bästa sätten att upptäcka ett resmål. Du upplever natur och passerar spännande sevärdheter på ett sätt som vore helt omöjligt om du flög eller åkte tåg. Med bilen har du dessutom full frihet att stanna varhelst det passar dig och ditt ressällskap.

Om du är sugen på att köra längs östra Nordamerika, så är sträckan mellan Toronto och New York en rekommendation. Framför allt om du väljer att stanna och insupa de häftiga Niagarafallen. På så sätt får du också storstadssemester gånger två, i kombination med vackra naturupplevelser.

 


Flyg från Köpenhamn till Toronto med Air Canada, priser fr. 4029,- t/r!


 

Börja med några dagar i Toronto

Bild från hamn i Toronto, Kanda
Toronto med CN Tower i bakgrunden

Börja din roadtrip med ett par dagar i Toronto. Här passar du på att uppleva några dagars storstadssemester innan du beger dig iväg. Varför inte besöka välkända CN Tower? Är du riktigt våghalsig kan du dessutom göra en så kallad edge walk, där du går längs en avsats 365 meter upp i luften. Om du hellre gör något mindre våghalsigt så kan du ta båten till Toronto Islands varifrån du kan ta vackra bilder över stadens skyline.

 


Boka hotell i Toronto, priser fr. 461,-/natt!


 

Efter några dagars sightseeing kombinerat med god mat är det hög tid att bege sig ut på vägarna med sikte på New York.

 


Boka din hyrbil i Toronto här!


 

Upplev fantastiska Niagarafallen

Bild på Niagarafallen
Mäktiga Niagarafallen

Efter ungefär en timme och 40 minuters bilfärd når du spektakulära Niagarafallen. Dessa består utav tre vackra vattenfall som tillsammans skapar en helt fantastiskt syn. Du kan själv välja mellan olika sätt att uppleva fallen, för de ser garanterat pampiga ut vilken vinkel du än väljer att se de ifrån. Istället för att endast stå vid en utkiksplats kan det däremot vara riktigt häftigt att antingen åka med en helikoptertur eller att bli totalt nedstänkt under en båtfärd.

 


Hotell i närheten av Niagarafallen, priser fr. 452,-/natt!


 

Från Niagarafallen har du ungefär sex och en halv timmes bilfärd innan du anländer till New York. Beroende på om du vill att själva körandet ska vara en större del av dina resa så kan du välja att göra ännu ett stopp längs vägen. Finger Lakes sägs vara värt ett besök om du uppskattar vackra vyer och goda viner.

 


Flyg från Stockholm till Toronto med Swiss, priser fr. 4581,- t/r!


 

Avsluta med några dagars storstadssemester i NYC

Bild på Empire State Building i New York, USA
New York – Staden som aldrig sover

Äntligen är du framme i oslagbara New York. Här är det skönt att äntligen bli av med bilen och istället ta sig runt till fots eller med taxi om du ska längre sträckor. Nu kan du passa på att fylla resväskan med härliga shoppingfynd och magen med mat i absolut världsklass.

 


Boka hotell i New York, priser fr. 673,-/natt!


 

New York är staden för alla, oavsett vilket intresse man har. Om shopping inte är din grej, så kan du gå på musikal eller besöka häftiga museer. Är du mer av en sportfanatiker så finns det ett otal av matcher inom baseball, basket och hockey. Det är få upplevelser som slår känslan av att heja fram sitt favoritlag i deras hemmaarena. Så välj en aktivitet som passar dig och avsluta din roadtrip med en några härliga dagar i staden som aldrig sover.

 


>> 6 outlets som du inte får missa i New York! <<


 

 

Bild på sponsring med flygbolagen i Atlantic Joint Venture

Skrivet av
Mer från Mia

7 irländska slott du måste se

Irland bjuder inte bara på otroligt vacker natur utan också många häftiga...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *