Underbara stränder längs Floridas västkust

stränder florida

Florida, USAs solskensstat, fullkomligt svämmar över av härliga sandstränder. Men glöm välkända Miami Beach och besök den västra kusten istället. Här hittar du många vackra badplatser som sätter pricken över i på din solsemester. Nedan har vi listat sex av de finaste stränderna på Floridas västkust!

 


Flyg från Stockholm till Tampa med Lufthansa, priser fr. 4619,- t/r!


 

Siesta Beach

Bild från Siesta Beach i Sarasota, Florida

Siesta Beach sägs vara så sagolik att inga fotografier kan göra den vita sanden rättvisa. Hit lockas en stor mängd livsnjutare under helgerna, men stranden är knappast tom under veckodagarna. Tänk på att anlända tidigt om du planerar att köra till Siesta Beach eftersom parkeringsplatserna ofta försvinner snabbt.

 


Flyg från Stockholm till Tampa med United Airlines, priser fr. 4391,- t/r!


 

St. Pete Beach

Bild från St Pete Beach i Florida, USA

Tänk dig ett vykort med en vit sandstrand och ett turkost vatten där delfiner simmar utanför kusten – där har du St. Pete Beach. Därför är det inte särskilt överraskande att stranden utsetts till en av de allra finaste i USA. För dig som gillar vattensport så finns det en mängd aktiviteter att ägna sig åt som paddleboarding och kitesurfing.

 


Flyg från Stockholm till Tampa med Air Canada, priser fr. 4363,- t/r!


 

Clearwater Beach

Bild från Clearwater Beach i Florida

Det finns en anledning till att Clearwater Beach ofta är välbesökt. Här kan du checka av både kritvit sand och lugnt turkost vatten. Stranden övervakas dessutom av badvakter ifall faran skulle vara framme. När du blir hungrig så finns det två restauranger ända nere på stranden.

 

Anna Maria Island

Bild på Anna Maria Island i Florida, USA

Ungefär en timmes bilfärd söder om Tampa hittar du Anna Maria Island. Här finns hela sex vackra stränder att välja mellan, vilka samtliga omringar ön i vacker vit sand. Anna Maria Island är dessutom ett populärt tillhåll för karettsköldpaddor och har du tur så kan du se delfiner i det härliga blåa vattnet.

 


Flyg från Stockholm till Tampa med Austrian Airlines, priser fr. 4668,- t/r!


 

Fort Myers Beach

Bild från Fort Meyers Beach i Florida, USA

Denna strand är något för dig som älskar sagolikt finkornig och vit sandstrand. Hit kommer både de som är ute efter bra förutsättningar för vattensport och de som söker en härlig plats för sol och bad. Det är ganska mycket liv och rörelse i omgivningarna, så för dig som gärna festar till det är Fort Myers Beach den perfekta semesterdestinationen.

 


Flyg från Stockholm till Tampa med Brussels Airlines, priser fr. 4681,- t/r!


 

Sanibel Island

Bild från Bowman's Beach på Sanibel Island, Florida

Sanibel Island är internationellt välkänd för dess vackra natur och fantastiska sandstränder med karibisk känsla. Ön har bland annat utsetts till en av de främsta platserna att leta efter snäckor. Här tar du dig lättaste runt med cykel eller promenader, bil är inte att rekommendera.

 

Hitta din favoritstrand i Florida!

 

Bild på sponsring med flygbolagen i Atlantic Joint Venture

Trevlig resa!

Taggar i artikel
, ,
Skrivet av
Mer från Mia

6 sevärdheter du inte får missa i Seattle

Seattle som ligger i nordvästra USA, endast två och en halvtimme från...
Läs mer

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *