En annan sida av Kalifornien

Bild från strand i Kalifornien, USA
Venice Beach

När man hör ordet Kalifornien far tankar lätt till bilder av Los Angeles och San Francisco. Dessa städer har på något sätt kommit att representera hela delstaten och färgar därför lätt människors uppfattning av den. Men Kalifornien är så mycket mer! Här kryllar det av häftiga upplevelser.

 


Flyg från Köpenhamn till San Diego med Lufthansa, priser fr. 5220,- t/r!


 

Knott’s Berry Farm och Soak City

Bild på bergochdalbanorna Boomerang och Silver Bullet på nöjespark i Kalifornien
Boomerang och Silver Bullet. Bilder: knotts.com.

Skippa välbesökta Universal Studios och Disneyland och spendera en dag på Knott’s Berry Farm istället. Här möts du av ett enormt nöjesfält fyllt med roliga aktiviteter i alla dess former. I närheten finns dessutom Knott’s Soak City, en stor vattenpark, som både stora och små kommer att älska.

 


Flyg från Köpenhamn till Los Angeles med Swiss, priser fr. 4782,- t/r!


 

Death Valley

Bild från nationalparken Death Valley i Kalifornien
Death Valley
Bild från nationalparken Death Valley i Kalifornien
Vandrande sten

Death Valley, som har fått sitt namn av de fruktansvärt höga temperaturer som råder i området, är en landsänka i Mojaveöknen i södra Kalifornien. Här bjuds på riktigt häftiga omgivningar och miljöer. Du kan också beskåda det häpnadsväckande fenomenet “vandrande stenar”. Detta innebär att stenar förflyttar sig utan påverkan från varken djur eller människor och lämnar ett långt spår efter sig.

 


Flyg från Köpenhamn till Los Angeles med Air Canada, priser fr. 3918,- t/r!


 

Yosemite National Park

Bild från nationalparken Yosemite i Kalifornien
Nationalparken Yosemite
Bild från nationalparken Yosemite i Kalifornien
Nationalparken Yosemite

Den vackra nationalparken Yosemite är något för dig som älskar vacker natur. Här kan du njuta av granitklippor, vattenfall, klara bäckar och mammutträd. Området är tillgängligt med bil, men om du tycker om vandring så kan du titta på de mer orörda delarna.

 


Flyg från Stockholm till San Francisco med Austrian Airlines, priser fr. 4135,- t/r!


 

Bodega Bay

Bild från Bodega Bay i Kalifornien, USA
Bodega Bay
Bild på hus som ligger på 17110 Bodega Lane i Kalifornien
17110 Bodega Lane, Bodega – Känt från The Birds

Om du blir sugen på en riktigt småstadskänsla ska du bege dig till mysiga Bodega Bay som ligger precis vid havet. I närheten kan den filmintresserade titta på en av de välkända byggnaderna i klassikern “The Birds” av Alfred Hitchcock. Vill du slå på stort ska du dessutom äta på Bay View Restaurant där husets specialitet är Filet Mignon Hitchcock.

 


Flyg från Stockholm till San Francisco med Brussels Airlines, priser fr. 4246,- t/r!


 

San Diego

Bild från hamnen i San Diego, Kalifornien
San Diegos hamn
Bild från San Diego i Kalifornien, USA
San Diego skyline

När du blir sugen på lite storstadspuls, men vill uppleva något annat än Los Angeles och San Francisco, så ska du bege dig till San Diego. Här kan du passa på att shoppa, äta gott på stadens restauranger och kanske se en baseballmatch med San Diego Padres på hemmaarenan Petco Park. När du längtar efter lite sol och bad ska du ta dig till Mission Beach, Pacific Beach eller Coronado Beach som är de mest omtyckta stränderna i San Diego.

 


Flyg från Köpenhamn till San Diego med United Airlines, priser fr. 4965,- t/r!


 

Bild på sponsring med flygbolagen i Atlantic Joint Venture

 

Trevlig resa!

Skrivet av
Mer från Mia

Följ med Bachelor till Aruba

Om du sett årets upplaga av Bachelor, där vi följer Sebastian Ljungbergs...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *