7 irländska slott du måste se

Irland bjuder inte bara på otroligt vacker natur utan också många häftiga sevärdheter i form av slott och slottsruiner. Varför inte planera in en spännande roadtrip med besök på några av de mest spektakulära slotten? Givetvis utgör det också en rolig dagsutflykt under din vistelse i Irland.

Här presenteras 7 slott på Irland som kan vara värda ett besök!

 


Flyg från Stockholm till Dublin, priser fr. 1515 kr t/r!


 

Ashford Castle

Bild på slottet Ashford Castle i Irland
Bild: ashfordcastle.com

Ashford Castle är ett stort medeltidsslott som har byggts ut under tidens gång. Det dateras tillbaka ända till år 1228 och har tillhörande mark på 350 tunnland. På senare år har vissa delar av slottet gjorts om till ett femstjärnigt hotell med 83 spektakulära rum och sviter där gästerna kan njuta av den omtalade irländska gästfriheten.

 


Bo i Galway, ca 45 minuter från Ashford Castle, priser fr. 474,-/natt!


 

Belfast Castle

Bild på slottet Belfast Castle i Irland

Belfast Castle ligger på en sluttning i Cavehill Country Park på Nordirland. Ursprungligen byggdes slottet redan på 1100-talet, men brann tyvärr ner under tidigt 1700-tal. Det slott som står här idag byggdes mellan år 1810-1870 och öppnades för allmänheten 1988.

 


Bo i Belfast, priser fr. 702,-/natt!


 

Blarney Castle

Bild på Blarney Castle i Irland

Blarney Castle byggdes för närmare 600 år sedan och är hem till välkända “The Blarney Stone”. Det sägs att om man kysser denna sten så får man vältalighetens gåva, men givetvis lockar även slottet i sig turister. Det är idag delvis en ruin men några rum är fortfarande tillgängliga.

 


Bo i Cork, ca 15 minuter från Blarney Castle, priser fr. 601,-/natt!


 

Donegal Castle

Bild på slottet Donegal Castle i Irland

Donegal Castle ligger i centrala Donegal i nordvästra Irland. Under den större delen av de senaste två århundraden har majoriteten av byggnaden legat i ruiner, men slottet restaurerades i stor utsträckning under 1990-talet.

 


Bo på Gateway Lodge Donegal, priser fr. 778,-/natt!


 

Kilkenny Castle

Bild på Kilkenny Castle i Irland

Kilkenny Castle ligger i orten med samma namn och började byggas, i sin ursprungliga träutformning under sent 1100-tal. Det första slottet i sten stod färdigt år 1213 och var rektangulärt med ett torn i varje hörn. Tre av dessa tornen står kvar än idag.

 


Bo på Talbot Hotel i Carlow, ca 30 minuter från Kilkenny Castle, priser fr. 907,-/natt!


 

Ross Castle

Bild på Ross Castle i Irland

Ross Castle uppfördes under 1400-talet i Killarney National Park och var hem till klanen O’Donoghue. Därefter var det tillhåll för släkten Brownes för att sedan, under sent 1600-tal, tillfalla militären.

 


Bo i Bantry, ca 1h 20 minuter från Ross Castle, priser fr. 741,-/natt!


 

Powerscourt Castle

Bild på Powerscourt Castle i Irland
Bild: powerscourt.com

Powerscourt uppfördes ursprungligen under 1200-talet men ändrades och renoverades genomgående under 1700-talet av en tysk arkitekt. En brand år 1974 förstörde olyckligtvis stora delar av byggnaden så till den grad att det endast fanns ett “skal” kvar. Powerscourt renoverades år 1996 och är numera en populär turistattraktion som inkluderar en golfbana, restaurang och hotell.

 


Bo i Dublin, ca 50 minuter från Powerscourt, priser fr. 442,-/natt!


 

På kartan ser du en stor del av alla slott och slottsruiner som finns på Irland

 


>> 25 magiska slott i Europa <<


 

Trevlig resa!

Taggar i artikel
, ,
Skrivet av
Mer från Mia

Härliga kryssningar till fantastiska resmål

Kryssningar är perfekt för dig som uppskattar semestrar där du slipper lyfta...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *