Girls guidar dig runt i det genuina New York

Bild från tv-serien Girls

I april sändes femte säsongens sista avsnittet av den härliga serien Girls, där vi följer ett gäng tjejer i 20-årsåldern. Som en av huvudkaraktärerna ser du bland annat Lena Dunham, i rollen som den blivande författaren Hannah. Trots att serien delar stad med klassiskern Sex and the City, så är det en helt annan sida som kommer fram. När det gäller Girls så kan du glömma fokus på dyra designerskor och glamorösa utekvällar. Här får du istället se det riktiga New York, bortom den eleganta ytan.

 


Flyg från Stockholm till New York, priser fr. 3632,- t/r!


 

Hannah och Marnies lägenhet

Ett måste om du är ett riktigt fan av Girls är givetvis att besöka Hannah och Marnies lägenhet. Denna hittar du på India Street i Greenpoint, Brooklyn.

Bild från tv-serien Girls

 

Shoshannas lägenhet

Även Shoshannas lägenhet, som Jessa håller till i ofta, bör besökas under din resa till New York. Den ligger i korsningen mellan Elizabeth Street och Broome Street.

Bild från tv-serien Girls

 

Adams lägenhet

När du ändå är i full gång med att besöka karaktärernas lägenheter kan du också ta en titt på Adams lägenhet som du hittar på St. John’s Place i Prospect Heights, Brooklyn.

Bild från tv-serien Girls

 


Flyg från Köpenhamn till New York, priser fr. 3779,- t/r!


 

Baren The Abbey i Brooklyn

När du börjar bli sugen på en drink eller två ska du bege dig till The Abbey. Detta är baren där Hannah träffar den något excentriske redaktören och det är också här som hon får reda på att hon fått ett bokkontrakt.

Bild från tv-serien Girls

 

Staten Island

Staten Island är ett självklart besök under din New York-vistelse. Här tillbringar Adam och Ray en hel dag för att leta efter ägaren till den hund som Adam själv stal.

Bild från tv-serien Girls

 

The Café Carlyle

Om du uppskattar högkvalitativ mat och inte räds höga priser ska du boka bord på The Café Carlyle. Här äter Hannah en middag tillsammans med sina föräldrar och i samma stund blir det också uppenbart att hennes tvångstankar har kommit tillbaka.

Bild från tv-serien Girls

 

North Fork, Hamptons

I säsong tre får vi följa med de fyra tjejerna till North Fork där de har lånat ett sommarhus av Marnies mammas väninna.

Bild från tv-serien Girls

 


Flyg från Göteborg till New York, priser fr. 3591,- t/r!


 

Gramercy Park Hotel

När Adam får reda på att han fått en roll på Broadway ska det självklart firas. Det gör gänget i Hannahs pampiga svit på Gramercy Park Hotel.

Bild från tv-serien Girls

 


På bo Gramercy Park Hotel, priser fr. 4519,-/natt – Boka här!


 

På kartan hittar du alla Girls-platser du bör besöka i New York!

 

Trevlig resa!

Taggar i artikel
, , ,
Skrivet av
Mer från Mia

9 hotell vi älskar på Mallorca

Till Mallorca kan du resa med din familj, din partner eller din bästa...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *