Sri Lanka utmanar Thailand i höst och vinter

Bild från strand på Sri Lanka

Det är inte längre bara Thailand som gäller när det är dags att boka in höstens eller vinterns semesterresa. Allt fler börjar få upp ögonen för den vackra paradisön Sri Lanka, och det med all rätt!

 


Flyg från Stockholm till Sri Lanka med Jet Airways, priser fr. 5953,-


 

Stränder i världsklass

Bild från strand på Sri Lanka

Om du gillar kombinationen av kristallklart turkost vatten, vajande palmer och finkornig vit sand så kommer du att älska Sri Lankas stränder. Det bästa är dessutom att ön, till skillnad från Thailand, ännu är besparad de allra största turistmassorna. Därför är det mer sannolikt att du slipper trängas med andra solbadare här än på mer klassiska semesterorter.

 

Upptäck Sri Lankas sagolika natur

Bild på sagolik natur på Sri Lanka

Sri Lanka är så mycket mer än bara lata dagar på stranden. Här bjuds du på helt sagolika omgivningar i form av berg som nästintill skimrar i grönt. Så var inte rädd för att upptäcka ön. Gillar du en aktiv semester så finns det många häftiga miljöer att upptäcka till fots.

 


Flyg från Köpenhamn till Sri Lanka med Jet Airways, priser fr. 7966,-


 

Spektakulära sevärdheter

Det råder knappast någon brist på sevärdheter på Sri Lanka. Här kan du uppleva allt från historiska tempel till vackra nationalparker.

 

Den heliga staden Kandy

Bild från den heliga staden Kandy på Sri Lanka

Kandy är en stad på centrala Sri Lanka som grundades redan på 1300-talet och som ofta omnämns som öns kulturella centrum. Här kan du besöka Tandtemplet som är stadens mest kända byggnad och som ska vara uppfört kring vad buddhister tror vara en av Buddhas tänder. Du kan också se det kungliga palatset och den kungliga botaniska trädgården.

 

Se elefanter och leoparder i Yala nationalpark

Bild på elefanter i nationalparken Yala på Sri Lanka

Nationalparken Yala ligger på sydöstra Sri Lanka och har en betydande roll för bevarandet av den lankesiska elefanten. Här möts du av en varierad miljö med både slättland, klippor, inland, kustland, vattenhål, bäckar och laguner. Yala är dessutom välkänt för att vara en av de bästa platserna i världen om du vill se leoparder. I nationalparken finns också över 40 däggdjursarter och mer än 210 fågelarter.

 

Besök Lejonets berg

Bild på Lejonets Berg på Sri Lanka

Sigiriya, eller Lejonets berg som det också kallas, var en gång i tiden huvudstad i Sri Lankas nordligaste delar. Här kan du besöka resterna av ett gammalt palats som uppfördes under kung Kasyapas regeringstid.

 


Flyg från Göteborg till Sri Lanka med Jet Airways, priser fr. 5925,-


 

Colombo – Sri Lankas Bangkok

Bild från Colombo, huvudstad på Sri Lanka

Colombo, på Sri Lankas västkust, är öns huvudstad. Förr ansågs staden till största del endast vara en hållplats från vilken du sedan kunde ta dig vidare till mer populära turistorter i söder. Colombo, som med sina knappa 700 000 invånare endast är en tiondel av pampiga Bangkok, erbjuder både bra shopping och fantastiska smakupplevelser.

 

Bild på sponsring med flygbolaget Jet Airways

 

Trevlig resa!

Skrivet av
Mer från Mia

Sydamerikas 8 bästa stränder

Om du vill resa till ett ställe som har gott om härliga...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *