Shoppa höstmodet i Antwerpen

Trots sin något ringa storlek, i jämförelse med mer välkända shoppingdestinationer, så har Antwerpen ett riktigt bra utbud av butiker. Stadens omnämns ofta som ett utmärkt resmål för de som känner för att göra lite nya inköp.

 

Läs om Antwerpens shoppingområden så att du vet var du hittar just dina favoritbutiker!

 


Flyg från Stockholm till Bryssel med Brussels Airlines, priser fr. 999 kr


 

Historic City Centre

Bild från köpcenter på Groenplaats i Antwerpen, Belgien
Bild: visitantwerpen.be

Antwerpens historiska centrum karaktäriseras av små, mysiga och slingrande gator där de som älskar antik-, vintage- och second hand-affärer kommer att trivas. Men här finns också ett stort köpcentrum med 50 butiker under samma tak. Detta ligger på Groenplaats och här hittar du även många härliga brasserier och soliga uteserveringar.

 

Meir

Bild från stadsdelen Meir i Antwerpen, Belgien
Bild: visitantwerpen.be

Området Meir är oerhört vackert med sin historiska arkitektur. Även om du inte är särskilt köpsugen så är det vackert att ta en promenad här. Annars hittar du alla stora internationella kedjor här och ett exklusivt shoppingcenter som heter Antwerp’s Stadsfeestzaal. På en sidgata till Meir ligger torget The Wapper där flera pubar med uteserveringar erbjuder förfriskningar efter en lång dag med shopping.

 

Station District

Bild från Station District i Antwerpen, Belgien
Bild: visitantwerpen.be

Shoppingområdet Station District ligger kring den pampiga centralstation och precis intill Chinatown. Här hittar du en bred gata full av butiker och uteserveringar. I Station District finns också ”Diamond Square Mile” som är Antwerpens diamantdistrikt. Här finns 1700 diamantföretag och ett stort antal juvelerare. Så har du suktat länge efter en vacker ädelsten är det hit du ska åka!

 


Flyg från Göteborg till Bryssel med Brussels Airlines, priser fr. 993 kr


 

Quartier Latin

Bild från stadsdelen Quartier Latin i Antwerpen, Belgien
Bild: visitantwerpen.be

Området Quartier Latin kallas också för Antwerpens teaterdistrikt. Men detta är också området för dig som är en riktig finsmakare när det kommer till shopping. Här avlöser trendiga designermärken varandra. Vad sägs till exempel om Hermès, Burberry och Chanel?

 

Fashion District

Bild från Fashion District i Antwerpen, Belgien
Bild: visitantwerpen.be

I Fashion District hittar du den mest fashionabla gatan i hela Antwerpen – Nationalestraat. Det är här som stadens modecentrum ligger beläget, bland annat i form av ett modemuseum och Fashion Academy. Därför är det också här som du hittar många trendiga butiker med mindre, lokala designerns. Det är definitivt något för dig som har tröttnat på de stora kedjorna.

 

Wilde Zee

Bild från området Wilde Zee i Antwerpen, Belgien
Bild: visitantwerpen.be

Området Wilde Zee utgörs av fem trafikfria gator som flyter ihop med varandra. Här kan du strosa i lugnt tempo och shoppa både exklusivt och trendigt. Du hittar också Belgiens äldsta köpcentrum, Nieuwe Gaanderij, där båda nya pop up-affärer och etablerade märken finns. På gatan Huidevettersstraat kan du shoppa i de stora klädeskedjorna.

 


Flyg från Köpenhamn till Bryssel med Brussels Airlines, priser fr. 1013 kr


 

Het Zuid

Bild från Het Zuid i Antwerpen, Belgien
Bild: visitantwerpen.be

Het Zuid präglas av konst och kultur. Här kan du promenera mellan konstgallerier till designbutiker och ta en paus på någon av de trendiga barerna. Området är perfekt för dig som älskar att shoppa dekoration och interiör, åtminstone för att få lite inspiration. På kvällar och nätter pulserar Het Zuid med ett nattliv som du inte får missa.

 

 

Bild på sponsring med flygbolaget Brussels Airlines

Skrivet av
Mer från Mia

4 storstadsfavoriter i Asien

Asien bjuder på så många spännande storstäder att det skulle ta en...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *