Serietidningsstaden Bryssel

Bild från Grand-Place i Bryssel, Belgien

I flera år har Bryssel ansetts vara serietidningarnas huvudstad, och det med all rätt. Härifrån härstammar nämligen kända skapelser som Tintin, smurfarna och Lucky Luke. Givetvis bjuder staden därför på en mängd olika sevärdheter där serierna är i fokus. Här kan du läsa om några av dem!

 


Flyg från Stockholm till Bryssel med Brussels Airlines, pris fr. 1.184 kr


 

Rundtur i staden med serier i fokus

Bild på väggar med seriemålningar i Bryssel, Belgien

Det finns en alldeles unik rundtur i staden som alla serietidningsälskare rekommenderas gå. Du promenerar längs Bryssels gator och stannar till vid väggar som alla har prytts med målningar av välkända hjältar från serietidningens värld. Bland annat kan du beskåda Tintin, Asterix och Obelix och Lucky Luke.

Mer information om rundturen hittar du här!

 


Flyg från Köpenhamn till Bryssel med Brussels Airlines, pris fr. 1.532 kr


 

Besök Bryssels serietidningsmuseer

Bild på Le Musée Hergé i Bryssel, Belgien
Le Musée Hergé – Bild: museeherge.com

I Bryssel finns två museer dedikerade till serier som du inte får missa. Det ena är Le Musée Hergé, eller Hergémuseet, som är tillägnat skaparen av bland annat Tintin. Här tas du en med på en resa genom Hergés liv och hans många fantastiska kreationer. Museet ligger i Louvain-la-Neuve, cirka 3 mil sydöst om Bryssel, men det är väl värt resan.

Det andra museet du bör besöka är Belgian Comic Strip Center (BCSC). Här kan du beskåda en stor mängd olika utställningar som årligen lockar över 200 000 besökare. BCSC ligger i centrala Bryssel, nära tågstationen Gare de Bruxelles-Congrès.

Köp biljetter till Hergémuseet –  Mer information om Belgian Comic Strip Center här!

 


Flyg från Göteborg till Bryssel med Brussels Airlines, pris fr. 1.546 kr


 

Serietidningsfestival i september

Bild från Brussels Comic Strip Festival i Bryssel, Belgien
Bild: Brussels Comic Strip Festival Facebook

Festivalen för att hylla tecknade serier har firats sedan år 2010 och välkomnar årligen över 100 000 besökare. Det spelar ingen roll vare sig du är gammal eller ung och om du har ett starkt eller mer ytligt intresse. Här finns något för alla tack vare den stora mängden aktiviteter som erbjuds.

Mer information om festivalen hittar du här!

 


>> Vill du hellre shoppa? Läs om varför Antwerpen är den perfekta shoppingstaden! <<


 

Bild på sponsring med flygbolaget Brussels Airlines

Skrivet av
Mer från Mia

11 saker att göra i Thailand när du inte ligger på stranden

Thailand är den oslagbara vinnaren när det gäller favoritdestinationer under vintern. Många...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *