Europas största tropiska semestervärld

Bild från Tropical Islands utanför Berlin i Tyskland
Bild: tropical-islands.de

6 mil söder om Berlin hittar du en av de allra pampigaste äventyrsparkerna i Europa. Här kan du simma, bada eller bara slappna av i en riktigt spektakulär miljö. Vad sägs om att besöka världens största inomhusregnskog eller höja pulsen på Tysklands högsta vattenrutschkanetorn?

 

Läs om varför både stora och små kommer älska Tropical Islands!

 


Flyg från Köpenhamn till Berlin med Air Berlin, pris fr. 945 kr


 

Tonvis med spännande aktiviteter

Du kommer inte behöva oroa dig för att någon i familjen ska känna sig uttråkad under er vistelse. Här finns många roliga aktiviteter att fylla era dagar med.

 

Upplev världens största regnskog inomhus

Bild från Tropical Islands utanför Berlin i Tyskland
Bild: tropical-islands.de

Tropical Islands regnskog täcker hela 10 000 kvadratmeter och är hem till ungefär 50 000 växter av 600 olika arter. Bäst utforskar du denna spännande miljö genom att följa det kilometerlånga vandringsspåret in i hjärtat av regnskogen. Förbered dig på att se sköldpaddor, flamingos, papegojor, påfåglar och fasaner.

 

Åk på en högtflygande färd i en luftballong

Bild från Tropical Islands utanför Berlin i Tyskland
Bild: tropical-islands.de

Nu kan du äntligen passa på att känna hur det är att sväva i luften. Ta en tur i Tropical Islands luftballonger och få en härlig utsikt över hela parken. Du väljer mellan att åka en som är fastbunden som stiger upp till 60 meter eller en som flyger fritt och når en höjd av 22 meter. Värt att tänka på är att den förstnämnda endast rymmer två passagerare.

 

Gå på rundtur i den tropiska byn

Bild från Tropical Islands utanför Berlin i Tyskland
Bild: tropical-islands.de

I den tropiska byn finns en unik samling av traditionella byggnader från tropikerna. Här hittar du också större delen av alla restauranger och caféer på Tropical Islands, inklusive den berömda Tropical Grill  i eleganta Thai House.

 


Flyg från Göteborg till Berlin med Air Berlin, pris fr. 1.078 kr


 

Vattenrutschkanor när de är som bäst

Bild från Tropical Islands utanför Berlin i Tyskland
Bild: tropical-islands.de

Tropical Islands har ett hela 27 meter högt torn från vilken alla vattenrutschkanor börjar. Så du kan redan nu förbereda dig på en fartfylld nedfärd. Det finns fyra olika rutschkanor att välja mellan. Allt från en tämligen lugn sådan till en där du kan nå hastigheter på upp emot 70 km/h.

 

Nya utomhusområdet Amazonia

Bild från Tropical Islands utanför Berlin i Tyskland
Bild: tropical-islands.de

Amazonia är Tropical Islands nyaste tillskott i form av en stor utomhusvattenvärld på 35 000 kvadratmeter som är öppen året om. Här kan du ta del av flera sportaktiviteter eller bara njuta av sol och bad med familjen. Bland alla pooler ligger också 250 meter långa Whitewater River som är en häftig fors med jetström som erbjuder en spännande åktur.

 


Flyg från Stockholm till Berlin med Air Berlin, pris fr. 1.103 kr


 

Övernatta mitt i badlandet

Bild från Tropical Islands utanför Berlin i Tyskland
Bild: tropical-islands.de

På Tropical Islands finns flera olika sätt att övernatta. Det allra häftigaste är givetvis att bo mitt inne i badlandet. Här kan du både tälta och bo i stuga, utöver ett mer traditionellt rum. För campingentusiaster finns också möjlighet att övernatta i husvagn, husbil eller tipitält.

 

Bild på sponsring med Air Berlin

Taggar i artikel
, ,
Skrivet av
Mer från Mia

Så reser du bekvämt och prisvärt under långresor

När det är dags att boka in en långresa är det många...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *