Äventyrsweekend i München

Bild från München i Tyskland

Bara för att du har bestämt dig för en storstadsresa behöver detta inte betyda ändlösa dagar med shopping och sightseeing, framför allt inte inte om du åker till München. Här hittar du mängder med spännande och adrenalinhöjande aktiviteter att testa på!

 


Flyg från Köpenhamn till München med Lufthansa, fr. 1.767 kr


 

Bungyjump i Oberschleißheim

Mycket mer extremt än detta kan det inte bli. Precis intill vad som år 1972 var regattabanan i OS, slänger sig de våghalsiga utför ett 50 meter fritt fall från en kran. Du kan också välja att filma din upplevelse så du har ett bevis på ditt mod att visa upp för dina nära och kära.

 

Firning på Olympiastadion

Bild på Olympia Park Stadium i München

Olympiastadion i München byggdes inför OS år 1972 och är med sitt transparenta tak något utöver det vanliga. Inte nog med att de olympiska sommarspelen hölls här, utan det har också varit Bayern Münchens hemmaarena fram till år 2005. Idag kan du besöka Olympiastadion på ett alldeles spektakulärt sätt. Du kan nämligen få en guide som tar dig på en tur över takets vågiga form och sedan är det firning som gäller på vägen ner. Detta innebär att du med hjälp av ett rep sänker dig från taket ner till gräsmattan nedanför, en tur på 40 meter.

 

House running

House running är precis lika galet som det låter. Du ska ta dig nedför ett hus, i horisontellt läge! Det sägs att den första tröskeln, ögonblicket när du låter dig tippa över kanten på en byggnad, är det värsta. Därefter låter du säkerhetsselen arbeta medan du tar dig ner i sann Spindelmannen-stil.

 


Flyg från Göteborg till München med Lufthansa, fr. 2.078 kr


 

Rodd- eller trampbåt på Kleinhesseloher see

Den konstgjorda sjön Kleinhesseloher see ligger i hjärtat av München, mitt i Englischen Gartens. Du kan hyra både roddbåt och trampbåt i anslutning till sjön. Ro ut till de små öarna som ligger mitt i Kleinhesseloher see eller färdas omkring planlöst medan du njuter av lugnet. Besöker du München under vintertid kan du istället ta en skridskotur här.

 

Extremklättring på Kletterwald München

Detta är en utmaning, även för den som är i god form. Den extrema repbanan börjar med en svår repstege och därefter blir det bara värre med bland annat timmerstockar och element som närmast verkar vara som tagna från James Bond. Men du kan alltid tröttna dig med att det i mitten av banan finns en plattform där du kan hämta andan.

 


Flyg från Stockholm till München med Lufthansa, fr. 2.004 kr


 

Surfa på Starnbergsjön

Starnbergsjön är den femte största i Tyskland och bildades för runt 20 000 år sedan. Sitt nuvarande namn har den däremot endast haft sedan år 1962. Det var då området började bli populärt som en utflyktsort för invånarna i München. Idag är det ett vanligt tillhåll för både kite- och vindsurfare. Varför inte passa på att själv ta dig en tur på vattnet när du ändå är här?

 

Åk rodel på berget Blomberg

Rodelbanan omfattar hela 1300 meter, vilket gör den till en av de längsta i hela Europa. Du sitter i en form av kälke och åker nedför berget, men färden går allt annat än spikrakt. På väg ner ska du ta dig igenom hela 40 kurvor. Du kommer garanterat älska hastigheten och den adrenalinkick det innebär.

Bild på sponsring med flygbolaget Lufthansa

 

Skrivet av
Mer från Mia

6 platser i Sydamerika du inte trodde fanns

Jorden är en fantastiskt mångsidig planet med många spännande destinationer att upptäcka....
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *