10 okända stränder i Asien

Bild från en öde tropisk strand

I Asien finns det gott om vackra stränder som närmast liknar något taget direkt ut fantasin. I takt med att allt fler turister upptäcker paradisen ökar också risken för att det ska bli något mindre plats mellan ditt badlakan och grannens.

Därför listar vi 10 stränder som är perfekta för dig som gillar lugn och ro!

 


Flyg från Köpenhamn till Manila med Singapore Airlines, priser fr. 6.299,-


 

Green Bowl Beach

Skärmavbild 2016-04-13 kl. 10.47.41 Bali, Indonesien

Bild på Green Bowl Beach på Bali, Indonesien

Det kan vara något av en utmaning att ta sig till Green Bowl Beach som ligger på Balis södra kust. När du väl kommit fram kan du njuta av avskildhet och lugn samt vågor som är perfekta för dig som gillar att surfa.

 

Sugar Beach

Skärmavbild 2016-04-13 kl. 10.47.41 Negros, Filippinerna

På klacken till den stövelformade ön Negros hittar du mysiga Sugar Beach. Här solar och badar du utan att behöva oroa dig för att trängas på sanden. Dessutom bjuder solnedgången på en alldeles magisk vy som avnjuts bäst från vattenkrönet i sällskap med någon du håller kär.

 

Pulau Tenggol Beach

Skärmavbild 2016-04-13 kl. 10.47.41 Pulau Tenggol, Malaysia

Pulau Tenggol Beach är destinationen för dig som för ett ögonblick vill kunna låtsats om du har din alldeles egen privata strand. Här ligger nämligen betoningen på avskildhet. Men ön har också vatten som uppskattas av många dykare tack vare det finns en hel del att beskåda under ytan. Du tar dig hit med färja från staden Dungun.

 


Bild på välkända och populära White Beach på ön Boracay, Filippinerna
Populära White Beach på ön Boracay, Filippinerna

 

Lazarus Beach

Skärmavbild 2016-04-13 kl. 10.47.41 Lazarus Island, Singapore

Bild från strand på ön Lazarus i Singapore

Ön Lazarus är verkligen ett litet paradis och det bästa är att den ännu inte lockar överdrivet många turister. Lägg dig ner på den härligt pudriga sanden på Lazarus Beach och njut av kristallklart turkost vatten. Den sägs kunna tävla med många av de välkänt vackra stränderna i Asien.

 


Flyg från Stockholm till Bali med Singapore Airlines, priser fr. 6.599,-


 

Pink Beach

Skärmavbild 2016-04-13 kl. 10.47.41 Komodo Island, Indonesien

Bild på rosa strand på ön Komodo i Indonesien

I södra Indonesien hittar du Komodo Island där den sagolika stranden Pink Beach ligger. När solens strålar når sanden skimrar den i en härligt rosa färg, därav namnet. Stranden ligger en timme med båt från närmaste stad vilket betyder att du kan räkna med få grannar när du ligger och solar.

 


Bild från strand på Perenthian Island i Malaysia
Härlig strand på Perenthian Islands, Malaysia

 

Gota Beach

Skärmavbild 2016-04-13 kl. 10.47.41 Caramoan, Filippinerna

Är du på jakt efter den där alldeles perfekta vykortsstranden? Då är det till Gota Beach du resa härnäst. Här badar och solar du bland grönskande berg och kalkstensklippor. Stranden är bred och du har fin utsikt över de omkringliggande öarna.

 


Flyg från Stockholm till Kuala Lumpur med Singapore Airlines, priser fr. 6.440,-


 

Redang Beach

Skärmavbild 2016-04-13 kl. 10.47.41 Pulau Redang, Malaysia

Redang Beach är nästan för vacker för att vara sann. Det bor inte särskilt många malaysier på ön Redang så du kommer med stor sannolikhet att kunna vara tämligen i fred när du solar. Du borde också passa på att snorkla i det klara vattnet. Har du tur kanske du till och med ser några havssköldpaddor som är vanliga på ön.

 


Bild från stranden Kuta på Bali, Indonesien
En av Balis mest kända stränder, Kuta Beach

 

Palawan Beach

Skärmavbild 2016-04-13 kl. 10.47.41 Santosa, Singapore

Bild från Palawan Beach på ön Santosa i Singapore

Palawan Beach är den lugnaste av de tre stränderna på ön Santosa. Här är det ofta ganska lätt att hitta en alldeles egen plätt att slappna av på. Stranden ligger dock inte helt avskilt eftersom du har några barer och restauranger i närheten.

 

Geger Beach

Skärmavbild 2016-04-13 kl. 10.47.41 Bali, Indonesien

Bild från Geger Beach på Bali i Indonesien

Det ganska förvånande att Geger Beach inte är full av turister på en daglig basis. Inte bara för att stranden är otroligt vacker utan också för att den ligger väldigt nära populära Nusa Duas mest besökta stränder. Här kan du verkligen slappna av och se till att ta en tur längs vattenbrynet och titta på sjögräsodlingen en bit bort.

 

Nacpan Beach

Skärmavbild 2016-04-13 kl. 10.47.41 El Nido, Filippinerna

Bild från Nacpan Beach i El Nido, Filippinerna

Vägen till Nacpan Beach är kanske inte den allra bästa, men det är definitivt värt mödan. När du väl är framme möts du av en kilometerlång sandstrand och ett klarblått vatten. Här behöver du garanterat inte trängas med särskilt många turister och det finns gott om skuggiga platser när du vill ta en paus från solens varma strålar.

 

 


Flyg direkt från Köpenhamn till Singapore med Singapore Airlines, priser fr. 5.731,-


 

 

Bild på sponsring med flygbolaget Singapore Airlines

Trevlig resa!

Skrivet av
Mer från Mia

Hit ska du resa i september

Har du svårt att bestämma dig för var du vill åka? Här...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *