10 saker du måste se i Havanna

Bild på gamla bilar i Havanna, Kuba

Om du planerar en resa till Kuba är det ett måste att besöka huvudstaden Havanna. Här kan du låta dig charmeras av vacker arkitektur och många spännande sevärdheter. Strosa i gamla stan eller tillbringa dagen i sanden på Playas del Este.

 

Här listar vi 10 saker du inte får missa i Havanna!

 


Flyg från Stockholm till Havanna med Aeroflot, pris fr. 6.613 kr


 

1. La Habana Vieja

Bild från gamla Havanna på Kuba

La Habana Vieja (gamla stan) är den ursprungliga stadskärnan i Havanna. Här promenerar du i ett område som har en unik karaktär och du kan också besöka torget Plaza Vieja. När det upprättades år 1559 hette det istället Plaza Nueva (nya torget) och var plats för avrättningar, tjurfäktningar och fester.

 

2. El Capitolio

Bild på El Capitolio i Havanna, Kuba

El Capitolio var säte för den kubanska regeringen fram till revolutionen år 1959. Numera är det hem till Academia de Ciencias de Cuba och definitivt en byggnad du bör besöka tack vare dess pampiga utseende.

 

3. Playas del Este

Bild från stranden Playas del Este i Havanna, Kuba

När du semestrar i Kuba har du aldrig långt till en härlig paradisstrand. I Havanna är det Playas del Este som gäller. Stranden ligger en bit öster om huvudstaden, men är väl värd den korta färden och brukar uppskattas av turisterna.

 

4. Jardin Botanico Nacional

I Jardin Botanico Nacional finns en välbevarad samling av tropiska plantor som bland annat innehåller julstjärnor stora som granar. Du kan också beskåda hibiskus, ananasväxter, palettblommor och trillingblommor. Trädgården är öppen varje dag.

 


Köp biljetter till sevärdheter och upplevelser i Havanna


 

5. El Malecon

Bild från El Malecon i Havanna, Kuba

 

Att ta en promenad längs El Malecon vid solnedgången är ett underbart sätt att njuta av Havanna och samtidigt stöta på några sevärdheter längs vägen. Strandpromenaden är hela sju kilometer lång och löper längs Habana Vieja.

 

6. Partágas cigarrfabrik

Det är inte mycket som blir mer kubanskt än cigarrer. Så vad passar väl bättre än ett besök på en gammal cigarrfabrik? Partágas var tidigare den näst största cigarrfabriken i Kuba och du hittar den bakom El Capitolio.

 

7. Plaza de Armas

Bild på torget Plaza de Armas i Havanna, Kuba

Plaza de Armas är Havannas äldsta torg och ligger i Habana Vieja. Det brukar vara väldigt populärt bland turister, inte minst för att söka lite skugga under de stora träden. I området finns många caféer och restauranger att äta på när hungern slår in. Du hittar dessutom Castillo de la Real Fuerza i närheten, som är ett fort från 1500-talet och väl värt ett besök.

 


Flyg från Köpenhamn till Havanna med Aeroflot, pris fr. 6.746 kr


 

8. El Morro

Bild på slottet El Morro i Havanna, Kuba

Fästningen El Morro, eller Castillo de los Tres Reyes Magos del Morro som den egentligen heter, vaktar ingången till Havanna via viken Bahía de La Habana. Den byggdes redan under 1500-talet som ett resultat av alla räder mot Havannas hamn.

 

9. Fortaleza de San Carlos de la Cabaña

Nära Morro ligger Fortaleza de San Carlos de la Cabaña som är ännu en fästning. Den är belägen på den upphöjda östra sidan av hamninloppet i Havanna och är den tredje största fästningen i Amerika.

 

10. Museo de la Revolucion

Bild från Museo de la Revolucion i Havanna, Kuba

För att lära dig lite av landets historia kan du besöka Museo de la Revolucion som utgörs av en stor, pampig byggnad toppad av en kupol. Detta har tidigare varit hem åt landets presidenter, från Mario García Menocal till Fulgencio Batista. Efter den kubanska revolutionen blev det istället ett museum.

 

Bild på sponsring med flygbolaget Aeroflot

Aeroflot är SKYTRAX World’s Four Star Airline.

Aeroflot har en av världens yngsta flygplansflottor i världens. Aeroflots flygplan uppfyller de högsta kraven på säkerhet, pålitlighet och komfort.

Aeroflot erbjuder ett helomfattande, inclusive-paket med bagage, måltider och dryck, vilket alltid ingår i priset.

Aeroflot är Official Airline of Manchester United Football Club.

 

Skrivet av
Mer från Mia

De bästa sevärdheterna i New York City (del 1)

New York City fullkomligt kryllar av spännande sevärdheter och roliga aktiviteter att...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *