Yosemites bästa upplevelser

Bild på dalgång i nationalparken Yosemite, Kalifornien
Bild: Jonna Jinton, www.jonnajinton.se

Den spektakulära nationalparken Yosemite i Kalifornien bjuder inte bara på makalös natur utan också på många spännande upplevelser. Ta bilen till Mariposa, en charmig stad från guldruschen, som har en portgång till parken. Här kan du släcka törsten på någon av stadens många bryggerier, handla i antikaffärer och äta en god middag på en av restaurangerna med guldrushtema som exempelvis 1850 eller Miner’s Inn.

 

Här listar vi tre saker du bör uppleva i Mariposa!

 


>> Allt du behöver veta om Yosemite! <<


 

Få en inblick i guldrusheran

Bild på California State Mining & Mineral Museum i Yosemite, Kalifornien
California State Mining & Mineral Museum – Bild: yosemite.com

Under ditt besök i Mariposa kan du få en glimt av guldrushens historia på Mariposa Museum & History Center. Åker du till California State Mining & Mineral Museum några minuter utanför staden kan du till och med få se den berömda Fricot Nugget som är en över 6 kg tung kristalliserad guldklimp.

 

Se Jonna Jintons videoblogg om Mariposa och varför hon älskar staden!

 


Flyg från Stockholm till San José (ca 25 mil från Yosemite) med Lufthansa, pris fr. 4385 kr


 

Pulshöjande ziplining

Bild på kille som åker zipline

Medan du är i pittoreska Mariposa så bör du bege dig till Yosemite Zipline and Adventure Ranch för  en högtflygande tur över spektakulära miljöer. De erbjuder flera olika ziplinerutter av varierande längd och höjd. Ofta får du börja med en kort åktur som även de med svindel brukar uppskatta.

 


Boende i Yosemite från 710 :-/natt!


 

Westernkultur på Rauch Ranch Rusty Nail

Bild på utflykt med Rauch Ranch Rusty Nail i Yosemite, Kalifornien
Rauch Ranch Rusty Nail – Bild: rauchranchrustynail.webs.com

Insup lugnet, den friska luften och möjligheten att vara en del av gamla western. Förbered dig på en heldag för här finns oändligt att göra. Mata hästar, kor och hönor, ät en picknick vid dammen eller ta en tur på vingården. Med mark på över 4000 tunnland kan du njuta av långa promenader i naturen, ta en tur på en mountainbike eller på hästryggen.

 


Läs om bloggerskan Jonna Jintons upplevelser i Mariposa!


 

Skrivet av
Mer från Mia

7 köpcenter för oslagbar shopping i Dubai

Föga förvånande så anser många att du upplever världens bästa shopping i Dubai....
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *