5 paradisöar nära Bangkok

Bild på hängmatta över strand i Thailand

Att Thailand kryllar av härliga paradisöar kommer säkert inte som en nyhet. De flesta av dem når du lättast genom att först resa till Bangkok för att sedan ta ett inrikesflyg eller en båt till just din favorit. Här listar vi fem sagolika öar som ligger relativt nära huvudstaden!

 


Flyg från Köpenhamn till Bangkok med Emirates, pris fr. 5.303 kr


 

Koh Si Chang

Bild från strand på Koh Si Chang i Thailand

Koh Si Chang är en av de öar som ligger allra närmast Bangkok. Därför är den tämligen populär bland de som bor i huvudstaden. Ofta åker de själva hit över en helg, eller ibland bara över dagen. Koh Si Chang erbjuder en härlig paus från storstaden där du inte bara kan lapa sol på stranden utan också strosa genom gamla fiskebyar eller njuta av de fina naturen.

 

Koh Phai

Koh Phai kallas ibland för Bamboo Island och ligger drygt 2 mil väster om Pattaya. Det finns ingen färjetrafik till ön utan det är mindre båtar som gäller. Därför kan resan hit ta någon timme, men när du sätter ned foten i den mjuka sanden kommer det var väl värt transporttiden. Här bjuds du nämligen på härliga sandstränder och vackra korallrev som är populära att snorkla kring.

 


Bild från strand i närheten av Phuket, Thailand
Phuket fortsätter vara svenskarnas favorit i Thailand

 

Koh Lan

Bild från strand på Koh Lan i Thailand

Koh Lan är en av få öar någorlunda nära Bangkok som är bebodd. Här finns dessutom några mindre hotell om du skulle vara intresserad av att övernatta. Solar och badar gör du på en av de sex stora stränderna Samae, Tien, Tawaen, Naul, Tonglang eller Tayaiy. Koh Lan erbjuder också perfekta vatten för dig som gillar att snorkla.

 

Koh Khram

Koh Khram sägs ofta vara en av de vackraste öarna kring Pattaya. Tyvärr är det inte tillåtet att semestra här. Ett fåtal båtfärder gör någon gång ett kort stopp på öns sagolika stränder, men att stanna längre än en timme är generellt omöjligt. I och med att det inte finns någonting på Koh Khram så ger den en riktig Robinson Crusoe-känsla.

 


Flyg från Stockholm till Bangkok med Emirates, pris fr. 5356 kr


 

Koh Samae San

Koh Samae San ligger cirka 2,5 timme från Bangkok och erbjuder en härlig paus från det hektiska storstadslivet. Ön är hem till havssköldpaddor som lägger sina ägg på stränderna och här finns även vackra koraller som bäst beskådas genom att snorkla. Det finns inte särskilt mycket faciliteter på Koh Samae San, men dess vackra natur och sagolika sandstränder är en fantastisk upplevelse.

 

Bild på sponsring med flygbolaget Emirates

Skrivet av
Mer från Mia

Därför ska du resa på hösten

Hösten har gjort entré och med den också en av de allra...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *