Yosemites bästa upplevelser (del 2)

Bild från nationalparken Yosemite i Kalifornien, USA

I nationalparken Yosemite finns inte enbart sagolik natur utan också mycket att göra för den som uppskattar en aktiv semester. Du kommer aldrig behöva oroa dig för att känna dig rastlös. Snöra på dig dina skönaste vandringsskor och bege dig ut för att upptäcka allt som parken har att erbjuda.

 

Här listar vi 4 saker du bör uppleva i nationalparken!

 


>> Allt du behöver veta om Yosemite! <<


 

Valley Floor Tour

Bild från nationalparken Yosemite i Kalifornien, USA
Bild: Jonna Jinton, www.jonnajinton.se

Valley Floor Tour är en två timmar lång rundtur där du under de varmare månaderna åker i en öppen vagn. När året börjar gå mot de kallare årstiderna åker du bekvämt i en varm och skön buss med panoramafönster. Tack vare att rundturerna leds av en parkvaktare så får du se alla Yosemites höjdpunkter och samtidigt lära dig om parkens historia, flora och fauna.

Se Jonna Jintons bilder från Yosemite Valley!

 


Flyg från Stockholm till San José med Lufthansa, pris fr. 4.385 kr


 

Yosemite Falls

Bild från nationalparken Yosemite i Kalifornien, USA

Gå en slinga där du kan njuta av en häpnadsväckande vy av Yosemite Falls som nästan vrålar under våren, men faller stillsamt när sommaren har passerat. Hela spåret är bara 1,6 kilometer och tar ungefär 30 minuter att ta sig igenom. Lower Yosemite Falls Loop Trail passar de flesta, vare sig du är en van vandrare eller inte.

Under våren och tidig sommar har vattenfallen som störst volym och ljuder med en nästintill öronbedövande volym. Stället du dig tillräckligt nära kan du räkna med att bli nedstänkt av vattnet i takt med att det slår ner.

 


Boende i Yosemite från 710:-/natt!


 

Glacier Point

Bild från nationalparken Yosemite i Kalifornien, USA
Bild: Jonna Jinton, www.jonnajinton.se

Vandringen till Glacier Point är något du absolut måste göra under din vistelse i Yosemite National Park. Du kan räkna med häpnadsväckande vyer nästan hela vägen längs det 13,5 kilometer långa spåret. Glacier Point är också tillgängligt via bil, mellan maj och oktober, för de som inte vill eller kan vandra. Oavsett hur du tar dig dit kommer utsikten ta andan ur dig.

Läs om Jonna Jintons upplevelse på Glacier Point!

 


Flyg från Köpenhamn till San José med Lufthansa, pris fr. 5.852 kr


 

Cloud’s Rest

Bild från nationalparken Yosemite i Kalifornien, USA
Bild: Jonna Jinton, www.jonnajinton.se

När du kommer till toppen av Cloud’s Rest kommer du förstå varför många tar sig an den över 1 mil långa vandringen. Här kan du beskåda en 360-graders panoramavy likt inget du tidigare har sett. Slingan är oftast öppen från juni till oktober och rekommenderas att undvika om du ser snö på toppen av berget. Detsamma gäller om det finns många lågt liggande moln eftersom detta snabbt kan utvecklas till kraftiga oväder.

Läs om Jonna Jintons upplevelse av Cloud’s Rest Hike! 

 


Läs om sakerna du måste uppleva i Mariposa!


Skrivet av
Mer från Mia

12 skotska inspelningsplatser från Outlander

Efter en lång väntan är det dags att återigen följa Claire och...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *