5 sevärdheter du inte får missa på Sri Lanka

Sri Lanka fortsätter att öka i popularitet bland svenskarna och allt fler bokar in en semesterresa i höst eller vinter. När du känner för lite omväxling från de många sagolika stränderna bjuder ön också på flera intressanta sevärdheter som definitivt är värda ett besök.

 

Här listar vi 5 sevärdheter som du inte får missa!

 


Flyg från Stockholm till Sri Lanka med Emirates, priser fr. 6.172 kr


 

Nationalparken Yala

Bild på elefanter i nationalparken Yala på Sri Lanka

I nationalparken Yala, som ligger på sydöstra Sri Lanka, möts du av en varierad miljö med både slättland, klippor, inland, kustland, vattenhål, bäckar och laguner. Parken är känd för att vara en av de bästa platserna i världen om du vill se leoparder och har även en stor betydelse för bevarandet av den lankesiska elefanten. I nationalparken finns över 40 däggdjursarter och mer än 210 fågelarter.

 


Boka en tvådagarsutflykt i Yala National Park


 

Lejonets berg

Bild på Lejonets Berg på Sri Lanka

Sigiriya, eller Lejonets berg som det också kallas, var en gång i tiden huvudstad i Sri Lankas nordligaste delar. Här kan du besöka resterna av ett gammalt palats som uppfördes under kung Kasyapas regeringstid.

 


Hitta ditt boende på Sri Lanka, priser fr. 139 kr/natt!


 

Den heliga staden Kandy

Bild på den heliga staden Kandy på Sri Lanka

Staden Kandy, som ligger i Sri Lankas centralare delar, omnämns ofta som öns kulturella centrum och grundades redan på 1300-talet. Här kan du besöka Tandtemplet som är stadens mest kända byggnad och sägs vara uppfört kring Buddhas tänder. Du kan också ta en promenad till det kungliga palatset eller vandra genom den kungliga botaniska trädgården.

 

Polonnaruwa

Bild på ruiner från gamla staden Polonnaruwa på Sri Lanka

Det enda som i dagsläget återstår av Polonnaruwa, Sri Lankas medeltida huvudstad, är ruiner. Men platsen bjuder på en spännande miljö där du kan skåda delar av vad som en gång var både palats och tempel. Habarana och Dambulla som ligger i närheten är också värda ett besök eftersom du hittar spridda ruiner längs vägen.

 


Flyg från Köpenhamn till Sri Lanka med Emirates, priser fr. 7.574 kr


 

Adam’s Peak

Bild på berget Adam's Peak på Sri Lanka

Adam’s Peak, eller Sri Pada, är ett konformat berg som är över 2200 meter högt. Hit kommer resenärer från hela världen för att ta sig till toppen där du kan beskåda Det heliga fotavtrycket som sägs ha tillhört Buddha och mäter hela 180 cm i längd. Ett tips är att ta sig upp i ottan för att påbörja bestigningen innan dagen hunnit gry så du får beskåda soluppgången från första parkett.

 

Bild på sponsring med flygbolaget Emirates

Skrivet av
Mer från Mia

Paradisplatserna från Pirates of the Caribbean

Nästa vecka är det premiär för uppföljaren till I främmande farvatten och den femte...
Läs mer

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *