4 mysiga julmarknader i Berlin

Bild från godisstånd på julmarknad i Berlin

Även om många precis börjat sörja att sommarens varma väder precis har lämnat oss, så är det hög tid att planera in julens resor. Bästa julstämningen ordnar du givetvis genom att strosa längs belysta gator med doften av glögg som sprider sig i bakgrunden. Därför måste du såklart se till att besöka en julmarknad i år.

 

Här listar vi några av Berlins bästa julmarknader!

 


Flyg från Köpenhamn till Berlin, pris fr. 862 kr


 

Gendarmenmarkt

Bild från julmarknad på Gendarmenmarkt i Berlin, Tyskland

Gendarmenmarkt, i stadsdelen Mitte, anses ofta vare ett av Berlins allra vackraste torg. Det är också här som du hittar stadens mest populära julmarknad. Här kan du njuta av härliga julsånger, se på uppträdanden och köpa alla tänkbara sorters hantverk. Om du behöver fylla på med lite nya julprydnader eller kanske hitta något vackert att hänga i granen, så är det här du gör det.

Öppet mellan 21 november och 31 december (inträde €1)

 


Flyg från Stockholm till Berlin, pris fr. 944 kr


 

Roten Rathaus

Framför Berlins rådhus hittar du stadens äldsta julmarknad. Trots att den är tämligen stor upplever många att den är väldigt mysig att strosa genom. I mitten av marknaden hittar du en 600 kvadratmeter stor isrink där du kan ta en sväng om på skridskor (kan hyras för €4). Du kan också åka i det 50 meter höga pariserhjulet som ger dig en fantastisk utsikt över staden.

Öppet mellan 21 november och 29 december (stängt julafton)

 


Läs allt om Europas största tropiska semestervärld utanför Berlin här!


 

Charlottenburg Palace

Bild på julmarknad vid Charlottenburg Palace i Berlin, Tyskland

I Berlins västra delar hittar du Charlottenburg Palace som årligen är plats för en av stadens bästa julmarknader. Tack vare den fyndiga ljusinstallation så badar hela marknaden i ett romantiskt sken. Här strosar du runt bland mysiga små trästugor där du kan se imponerande hantverk men också njuta av en god bit mat. På Charlottenburg Palace hittar du också Winterwald som har magiska åkattraktioner för barn.

Öppet mellan 21 november och 26 december (stängt julafton)

 


Flyg från Göteborg till Berlin, pris fr. 919 kr


 

Alexanderplatz

När julen är på ingång förvandlas hela Alexanderplatz till en gigantisk julmarknad som är fylld av små trästugor. Flera hantverkare ställer ut sina fantastiska arbeten och här finns goda chanser att hitta bra julklappar. Marknadens höjdpunkt är däremot Europas största julpyramid som dekoreras med mer än 5000 lampor som sprider ett härligt ljus.

Öppet mellan 21 november och 26 december

 


Köp biljetter till en rundtur bland Berlins marknader


Skrivet av
Mer från Mia

Svenskarnas semesterfavoriter i sommar

Traditionellt sett brukar svenskarna gilla klassiker som Mallorca, Solkusten och Grekland. Destinationerna...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *