Åk skidor i 3 länder under samma resa

ps-grandes-choir-asses-955_1280

Varför nöja sig med att enbart besöka Frankrike under årets skidresa? Om du flyger till Geneve och bokar en hyrbil på flygplatsen så tar du dig lätt runt bland några av Alpernas mest omtyckta skidorter. Vad sägs om Verbier, Chamonix och Cormayeur?

 


Flyg direkt från Stockholm till Genève med Swiss fr. 1015 kr


 

Dag 1-4: Verbier, Schweiz

Bild från Verbier i Schweiz
Verbier

Verbier är en av Europas mest kända skidorter och ligger i sydvästra Schweiz. Här kan du glida ner för mer än 100 pister som tillsammans löper över 40 mil. Är du mer för längdskidåkning så erbjuder Verbier totalt 22 kilometer spår. Alla är dessutom gratis, bortsett från att du kan behöva liftkort för att ta dig till vissa områden.

Höjdpunkten för många är Verbiers afterski som sägs vara något utöver det vanliga. Den börjar precis nedanför basstationen Médran och erbjuder flera ställen att stanna till vid på vägen ner mot centrum. Vill du fortsätta festandet efteråt så finns det många barer och diskotek där du kan dansa in på småtimmarna.

 


Flyg från Köpenhamn till Genève med Swiss fr. 1680 kr


 

Dag 4-7: Courmayeur, Italien

Bild på Mont Blanc

Courmayeur sägs vara en av de trevligaste skidorterna i Italien på grund av att den härliga atmosfären. Prova gärna linbanan Funivie Monte Bianco som tar dig till toppen av Rifugio Torino. Här möts du av en alldeles spektakulär utsikt över bergen och du har möjlighet att åka på flera offpist-turer, bland annat ner till Chamonix.

Till Courmayeur lockas både proffsåkare och amatörer, men också de som söker utmärkta förutsättningar för skidåkningen. Här finns nämligen ett stort utbud av restauranger, barer och butiker för den shoppingintresserade.

 


Flyg från Göteborg till Genève med Swiss fr. 1881 kr


 

Dag 7-10: Chamonix, Frankrike

Bild från Chamonix i Frankrike
Chamonix

Chamonix ligger precis vid foten till pampiga Mont Blanc och toppar definitivt listan över Europas bästa skidorter. Här hittar du dessutom en av världens längsta pister som mäter över 2 mil. Du åker i ett av dalens fyra skidsystem, där det mest kända heter Les Grands Montets.

Orten har länge varit populär bland skidentusiaster och idag liknar Chamonix nästintill en liten stad som ligger häftigt beläget i hjärtat av Alperna. Därför finns här mängder med shopping och många roliga aktiviteter att sysselsätta sig med om du bestämmer dig för att vila från skidåkningen en stund. I Chamonix väntar också många utsökta matupplevelser på någon av skidortens många restauranger. Känner du för lite mer röj så finns det ett otal afterski, barer och nattklubbar att välja mellan.

 


Boka din hyrbil i Genève fr. 212 kr/dag


 

 

Bild på sponsring med flygbolaget Swiss

Skrivet av
Mer från Mia

6 anledningar att kryssa med Costa Cruises

Följ med Europas största kryssningsrederi på en resa till din drömmars destination....
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *