9 julskyltningar du måste se i New York

Bild på julgran i New York, USA

I USA är det mesta lite större, inte minst när det kommer till julen. Hela New York fylls av vackra dekorationer och stämningsfull belysning. Klä dig varmt så kan du utan tvekan tillbringa en hel dag med att imponeras av de välkända butikernas kreativa skyltningar.

Här listar vi 9 julskyltningar du inte får missa!

 


Flyg från Stockholm till New York med United Airlines fr. 3531 kr


 

Bergdorf Goodman

pin_karta_knapp 754 5th Ave

Den lyxiga butiken Bergdorf Goodman är känd för att leverera spektakulära fönsterdekorationer. Tidigare år har de bland annat använt över 7 miljoner Swarovskikristaller för att skapa helt unika kreationer. Vad sägs till exempel om ett lejon eller en tårta, helt i kristall?

 

Bloomingdale’s

pin_karta_knapp 504 Broadway

Varje år presenterar Bloomingdale’s en av New Yorks vackraste och mest populära juldekorationer.    Tidigare år har de bland annat visat hur kunder runt om i världen ser när de shoppar inför julen. Men de har också haft Cirque du Soleil-tema och återskapat scener från välkända jullåtar.

 

Henri Bendel

pin_karta_knapp 712 5th Ave

Vissa menar att julen inte börjar på riktigt förrän Henri Bendel avtäcker årets julskyltning. Varje år gör butiken sitt allt för att skapa sann julkänsla genom att fylla sina fönster med kreativa dekorationer.

 


Flyg från Göteborg till New York med United Airlines fr. 3547 kr


 

Lord & Taylor

pin_karta_knapp 424 5th Ave

Lord & Taylor är den äldsta lyxvaruhuset i USA och kan även stoltsera med en topplacering på listan över de vackraste julskyltningarna. Förra året var temat ”A Few of Our Favorite Things” där du kunde beskåda ett pepparkakskungadöme och en pampig herrgård som hjälpte till att räkna ner dagarna till julafton.

 

Macy’s

pin_karta_knapp 151 W 34th St

Macy’s är en varuhuskedja med flaggskeppsbutik i New York som säljer allt från kläder, skor och elektronik till möbler och kosmetika. I samband med den Snobben-film som släpptes förra året tillägnade Macy’s sin julskyltning till den omtyckta karaktären.

 

Tiffany & Co.

pin_karta_knapp 727 5th Ave

Det välkända juvelerarföretaget Tiffany & CO. är i grund och botten amerikanskt men har numera ca 200 butiker runt om i världen. Varje år inkorporerar de sin siganturfärg i sina eleganta och sofistikerade julskyltningar.

 


Flyg från Köpenhamn till New York med United Airlines fr. 3926 kr


 

Saks Fifth Avenue

pin_karta_knapp 611 5th Ave

Saks Fifth Avenue är ännu ett lyxvaruhus med flaggskeppsbutik i New York. Butiken är definitivt ett måste under din julskyltningspromenad. Ett utav de allra häftigaste dekorationerna skapades under 2015 då hela fasaden gjordes om till ett vinterpalats med kristallspiror och belysning som innehöll mer än 225 000 ljuselement.

 

Barneys

pin_karta_knapp 660 Madison Ave

Likt större delen av butiker så är även Barneys ett varuhus som inriktat sig på att sälja kläder och accessoarer från de allra lyxigaste varumärkena. Däremot utmärker de sig ordentligt när det kommer till skyltningen inför julen. Även om flera butiker bjuder på storslagen dekoration så är Barneys något alldeles unikt med sina fantasifulla kreationer.

 

Bulgari

pin_karta_knapp 730 5th Ave

Bulgari är ett lyxvarumärke med fokus på mode som framför allt blivit känt för sina smycken och exklusiva smycken. Därför är det kanske inte särskilt förvånande att de tidigare har skapat en gigantisk kopia av ett av deras populära halsband. Hela installationen vägde över 450 kilo och innehöll 62 900 LED-lampor.

 


Boka hotell i New York här!


 

Bild på sponsring med flygbolaget United Airlines

Skrivet av
Mer från Mia

Hit ska du resa i oktober

Har du svårt att bestämma dig för var du vill åka? Här...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *