7 saker att göra i San Francisco kring jul

Bild från brygga i San Francisco, Kalifornien

San Francisco är alldeles fantastiskt att besöka kring jul. Luften är frisk, men det är ändå varmt nog för att kunna strosa omkring och upptäcka staden. Dessutom är byggnaderna fulla med stämningsfull belysningen som garanterat skapar den rätta stämningen.

 

Här listar vi 7 saker som du kan hitta på i San Francisco kring jul!

 


Flyg från Stockholm till San Francisco med United Airlines fr. 4011 kr/pers


 

Se julgranen på Union Square

Bild på julgran på Union Square i San Francisco, Kalifornien
Bild: Union Square, San Francisco Facebook

Trots att julgranen på Union Square kanske inte är lika omtalad som den vid Rockefeller Center i New York så är den väl värd ett besök. Torget ligger mitt i San Franciscos shoppingdistrikt så passa på att se butikernas imponerande julskyltningar.

 

Besök San Francisco Zoo & Gardens

Bild från Zoo & Gardens i San Francisco, Kalifornien
Bild: San Francisco Zoo Facebook

San Francisco är ett trevligt besöksmål året om där du kan se spännande djur i form av groddjur, fåglar, däggdjur, insekter och reptiler. Men kring jul är det något alldeles extra. På utvalda dagar under december anordnas Zoo Light som garanterat kommer bidra till julstämningen. Se föreställningar, hälsa på tomtens renar, åk runt i ett litet guidetåg och bara njut av miljön.

 


Flyg från Göteborg till San Francisco med United Airlines fr. 4035 kr


 

Se En julsaga på American Conservatory Theater

Reklambild för teatern "En julsaga" i San Francisco, Kalifornien
Bild: act-sf.org

Varje år anordnar American Conservatory Theater den klassiska föreställningen En julsaga. Teatersalen är något extra i sig själv med den vackra dekoren och givetvis är uppsättningen också fantastisk.

 

Ät brunch på Palace Hotel

Bild från Palace Hotel i San Francisco, Kalifornien
Bild: sfpalace.com

Varje år förvandlas Palace Hotel till ett vacker vinterlandskap med ett stort pepparkakshus och du kan dessutom dricka te med jultomten. Är du här över jul kan du den 25:e december gå på en av sex brunchsittningar i hotellets Grand Ballroom eller Garden Court.

 

Lyssna på julmusik av San Francisco Symphony

Bild från konsertsal i San Francisco, Kalifornien
Bild: sfsymphony.org

För den musikintresserade rekommenderas att gå på en konsert med San Franciscos välkända symfoniorkester. Kring jul byts deras repertoar ut mot stämningsfulla jullåtar. Du kommer garanterat bli nöjd med kvällen. Orkestern har ju trots allt gett ut ett livealbum med Metallica.

 


Flyg från Göteborg till San Francisco med United Airlines fr. 4288 kr


 

Åk skridskor vid Justin Herman Plaza

Bild på två pojkar som åker skridskor

Snöra på dig ett par skridskor och ta dig en tur på banan vid Justin Herman Plaza. En aktivitet som garanterat ger dig jul- och vinterkänsla. Efter några rundor, och med smått värkande fötter, kan du slå dig ner och dricka en kopp varm choklad.

 

Var med i, eller se, SantaCon

Bild från SantaCon
Bild: sftravel.com

SantaCon är en årlig tradition där människor klär ut sig till tomtar, eller andra julkaraktärer, och går på en parad genom staden. Evenemanget anordnas den 10:e december och du kommer garanterat inte kunna missa det.

 

Bild på sponsring med flygbolaget United Airlines

Skrivet av
Mer från Mia

10 sevärdheter du inte får missa i San Francisco

San Francisco är en utmärkt stad för dig som älskar en semester...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *