6 platser i Sydamerika du inte trodde fanns

Jorden är en fantastiskt mångsidig planet med många spännande destinationer att upptäcka. Favoriter som New York, Paris och Thailand kommer alltid locka turister tack vare deras positiva rykten. Men det finns också många platser som i smyg fascinerar dess besökare.

Här listar vi 6 ställen i Sydamerika du inte trodde fanns!

 


Flyg från Stockholm till Buenos Aires med British Airways fr. 7579 kr


 

Ushuaia – Argentina

Bild från staden Ushuaia i Argentina, Sydamerika

Staden Ushuaia i Argentina är känd som den sydligaste staden i världen. Under en stor del av 1900-talets början bestod staden av ett fängelse som huserade några av Argentinas värsta brottslingar. Nuförtiden är det härifrån som många äventyrare tar sig vidare till Antarktis.

 


Flyg från Stockholm till Caracas med Iberia fr. 7850 kr


 

Mount Roraima – Venezuela, Guyana och Brasilien

Bild på Mount Roraima på gränsen mellan Venezuela, Guyana och Brasilien i Sydamerika

Mount Roraima, också känt som Roraima-Tepui eller Cerro Roraima, är ett platåberg med imponerade stup som utgör en naturlig gräns mellan Venezuela, Guyana och Brasilien. Dess högsta punkt är 2810 meter över havet.

 


Flyg från Stockholm till Santiago med Iberia fr. 8782 kr


 

Catedral de Marmol (Marmorkatedralen) – Chile

Bild från marmorgrottor i Chile, Sydamerika

Något motsägelsefullt så är Marmorkatedralen inte alls någon katedral utan ett av världens vackraste grottsystem. Grottorna har formats över tusentals år av det flytande vattnet från Sydamerikas näst största sötvattenssjö General Carrera.

 


Flyg från Köpenhamn till Buenos Aires med British Airways fr. 6957 kr


 

Iguazúfallen – Argentina

Bild på Iguazúfallen i Argentina, Sydamerika

Glöm Niagarafallen och Victoriafallen. Iguazúfallen i Argentina består av hela 250 vattenfall som sträcker sig över 3 kilometer och dumpar mer än 1 500 000 liter vatten i sekunden. Detta i kombination med den magiska placeringen i en sydamerikansk regnskog gör det till en av de häftigaste platserna på jorden.

 

The Gate of the Sun (Solens port) – Bolivia

Bild på Solens port i Bolivia, Sydamerika

Den forntida staden Tiahuanaco i Bolivia var förr en hamn innan vattennivåerna sjönk och lämnade hela området öde. Solens port är en av få ruiner som finns kvar som ett tecken på att staden existerat. Figurerna som är ingraverade på porten tros vara kopplade till astronomi och många tror att den användes som en kalender. Det riktiga syftet med Solens port är däremot okänt. En teori föreslår att den har nyttjats som en metaforisk gång till himlen.

 


Flyg från Stockholm till Brasilia med Iberia fr. 7066 kr


 

Lençóis Maranhenses – Brasilien

Bild från Lençóis Maranhenses i Brasilien, Sydamerika

Namnet Lençóis Maranhenses betyder bokstavligen Maranhãos lakan och är namnet på den stat i östra Brasilien där sagolika kustdyner sträcker sig över 1550 kvadratkilometer längs kusten. Dynerna bildas är floderna Parnaíba och Preguiças för med sig sand från land till hav som sedan skickas tillbaka till stranden av havsströmmar. Även om området till största del kanske ser ut som en öken så bildas ofta tillfälliga laguner mellan dynerna under regnperioden.

 

 

 

Bild på sponsring med flygbolagen British Airways och Iberia

Skrivet av
Mer från Mia

4 mysiga julmarknader i Berlin

Även om många precis börjat sörja att sommarens varma väder precis har...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *