6 oförglömliga stopp längs Australiens västkust

Upptäck härliga stränder med sagolika korallrev, spana efter delfiner i Monkey Mia och bli hänförd av ett alldeles magisk landskap. Västra Australien har mycket att erbjuda för den som är intresserad av spännande sevärdheter. Bäst upplevelse får du genom att hyra en bil så din resa blir helt enligt dina preferenser.

Här har vi samlat 6 roliga stopp som du bör göra längs landets västkust!

 


Boka din hyrbil i Perth fr. 250 kr/dag


 

Ningaloorevet

pin_karta_knapp Ningaloo Reef, Coral Bay, Western Australia

Bild på Ningaloorevet i västra Australien

Ta en simtur i Ningaloorevet, beläget i den norra delarna på Australiens västkust, och håll utkik efter valhajar. För de som är sugna på att se världens största hajart gör du bäst i att besöka revet mellan april och juli. Om hajarna är något skrämmande kan du istället simma med rockor, se ovanliga sköldpaddor och stora grupper med delfiner.

Boka en utflykt till Ningaloorevet

 


Flyg från Stockholm till Perth med Singapore Airlines fr. 8616 kr


 

Nambung National Park

pin_karta_knapp Nambung National Park, Cervantes, Western Australia

Bild från nationalparken Nambung i västra Australien

Precis utanför kuststaden Cervantes ligger Nambung National Park som är full av gul ökensand. Landskapet känns nästan månlikt på grund av de unika kalkstenar som formats under miljontals år och sticker upp ur sanden. Om du vill veta mer kan du besöka Pinnacles Desert Discovery Centre för att lära dig mer om platsens historia. Nationalparken ligger ungefär två timmars bilfärd från Perth.

Boka en utflykt till Nambung National Park

 

The Valley of the Giants Treetop Walk

pin_karta_knapp Valley of the Giants Road, Denmark, Western Australia

Bild från Valley of the Giants i västra Australien

Allra längst söderut på Australiens västkust kan du besöka The Valley of the Giants Treetop Walk som ger dig ett fågelperspektiv på några av världens högsta träd. Vandringsleden är den första i sitt slag eftersom den är 40 meter upp i luften in i den djupa skogen och över 600 meter lång.

 


Flyg från Köpenhamn till Perth med Singapore Airlines fr. 9275 kr


 

Karijini National Park

pin_karta_knapp Great Northern Highway, Karijini, Western Australia

Bild från Hamersley Gorge i nationalparken Karijini, västra Australien

Gigantiska Karijini National Park är en av västra Australiens mest spektakulära naturattraktioner och erbjuder spännande vandringsleder genom gamla raviner. Här finns också kristallklara stenpooler och vattenfall vilket gör parken perfekt för den som vill uppleva lite äventyr. Karijini ligger ungefär två timmar från staden Newman.

 

Lucky Bay

pin_karta_knapp Lucky Bay Road, Esperance, Western Australia

Bild från Lucky Bay i Australien

Vill du se en av Australiens vitaste stränder? Då är det till Lucky Bay, en av Australiens mest idylliska sandstränder, som du ska bege dig. Den mjuka, vita sanden i kombination med ett sagolikt turkost vatten och perfekta förhållande för simning gör den värd ett besök. Till och med djuren älskar Lucky Bay. Det sägs nämligen att även kängurur tycker om att slappa i sanden.

 


Flyg från Göteborg till Perth med Singapore Airlines fr. 8685 kr


 

Monkey Mia

pin_karta_knapp Monkey Mia, Monkey Mia, Western Australia

Bild på delfiner i Monkey Mia, västra Australien

Monkey Mia är en av västra Australiens mest kända platser för att skåda delfiner. Den lugna viken är världskänd för dess vänliga delfiner som ofta besöker stranden för att bli handmatade. Missa inte chansen att se dessa vackra varelser i sin naturliga miljö.

 

 

Bild på sponsring med flygbolaget Singapore Airlines

Skrivet av
Mer från Mia

Hit ska du resa i januari

Har du svårt att bestämma dig för var du vill åka? Här...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *