7 måsten i Belgien för den som älskar öl

Bild på två ölflaskor

Belgien är knappast störst i världen när det kommer till att producera öl. Inte heller är befolkningen några särskilt stora öldrickare eftersom de rankas på en femtonde plats över Europas mest öltörstande länder. Men däremot har Belgien en av de bästa utbuden när det kommer till unika ölsorter. Det finns en lång tradition av att brygga öl och nya bryggerier blandar uppfinningsrikedom med respekt för det gamla.

Här listar vi 7 måsten för dig som älskar öl!

 


Flyg från Göteborg till Bryssel med Brussels Airlines fr. 932 kr


 

Belgian Beer Weekend

Bild från Belgian Beer Weekend år 2016 i Bryssel, Belgien
Bild: Belgian Beer Weekend 2016 – belgianbrewers.be

En gång om året anordnas Belgian Beer Weekend där flera små, mellanstora och stora belgiska bryggerier erbjuder ett stort utbud av sina produkter. Det är ett perfekt tillfälle att prova på mycket av landets goda. Kanske hittar du en ny favoritöl.

Mer information här och här!

 

Brewer’s House

Brewer’s House är idag tillhåll för Belgian Brewers’ Association och ligger i en imponerande gammal barockbyggnad. The Union of Belgian Brewers, som förenar alla bryggerier i landet har dessutom gjort om den gamla källaren till ett museum.

Mer information här!

 

Brussels Museum of the Gueuze och Brasserie Cantillon

Bild Brussels Museum of the Gueuze och Brasserie Cantillon i Belgien
Bild: cantillon.be

Se det traditionella sättet att brygga belgisk öl och smaka på en äkta Gueuze-Lambic på Cantillon Museum & Brewery. Det är öppet måndag till lördag kl. 10-17, med undantag för onsdagar. Vill du ha en guidad tur måste denna bokas på förhand.

Mer information här!

 


Flyg från Stockholm till Bryssel med Brussels Airlines fr. 938 kr


 

Brasserie St. Feuillien

På bryggeriet St. Feuillien produceras St. Feuillien-öl som flera gånger vunnit ärofyllda priser. Det grundades år 1873 och drivs nu av den femte generationen i familjen Friart. Bryggeriet ligger knappt 5 mil söder om Bryssel. Tänk på att för de flesta dagar så gäller att du måste boka innan du kommer.

Mer information här!

 

La Brasserie Lefevre

Sedan år 1876 har bryggeriet Lefevre förfinat sitt ölrecept. Än idag, efter sex generationer, expanderar det ständigt och exporterar över 80% av den öl som tillverkas. Lefevre producerar den välkända Abbey de Floreffe-ölen och ligger drygt 4 mil söder om Bryssel.

Mer information här!

 

Baren Moeder Lambic Fontainas

Bild från bryggeriet Moeder Lambic i Belgien
Bild: Moeder Lambic Facebook

Moeder Lambic Fontainas anses av många vara en av de främsta barerna i Bryssel när det kommer till att öl. Här erbjuds du 40 olika ölsorter på fat och en ständigt roterande lista av ”gästöl” från både Belgien och resten av världen.

Mer information här!

 


Flyg från Köpenhamn till Bryssel med Brussels Airlines fr. 969 kr


 

Belgian Beer Museum

Den fransktalande staden Lustin är hem till Belgian Beer Museum och är ett utmärkt komplement till dina bryggeribesök. Lär dig allt om hur ölglas brukade utformas och ta del av gammal reklam för drycken. Här finns mer än 20 000 ölflaskor, både fulla och tomma, som kommer att lära dig ett och annat om belgisk öl.

Mer information här!

 

Bild på sponsring med flygbolaget Brussels Airlines

Skrivet av
Mer från Mia

Hit ska du resa i februari

Har du svårt att bestämma dig för var du vill åka? Här...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *