Sydney: En strand för veckans alla dagar

ps-photo-1415931633537-351070d20b81

Med en oändlig mängd stränder att välja mellan så behöver du aldrig ta dig särskilt långt för att hitta den perfekta platsen i sanden när du besöker Sydney. Bege dig till populära Bondi Beach eller prova något av de mer okända alternativen. Du lär inte bli besviken, oavsett vilken strand du i slutändan lapar sol på.

Här tipsar vi om 7 stränder i Australiens favoritstad!

 


Flyg från Stockholm till Sydney med Singapore Airlines fr. 8906 kr


 

Bondi Beach

Bild från Bondi Beach i Sydney, Australien

Bondi Beach är utan tvekan en av världens mest kända stränder och lockar dagligen både turister och lokalbefolkning. Här får du en bra inblick i Australiens lättsamma strandkultur. Både picknicks och fish-and-chips är populära att tugga i sig direkt på stranden, men här finns också flera barer och kaféer med vacker utsikt över havet.

 

Cronulla Beach

Bild från Cronulla Beach i Sydney, Australien

Cronulla ligger i södra Sydney och är den enda strand som du kan nå med tåg, vilket innebär att du slipper fundera över parkering. Den norra delen av stranden är populär bland surfare och här finns flera lokala surfskolor som ger lektioner både till nybörjare och de med mer vana. Annars finns allt du kan önska vid stranden som mat, glass och några mindre butiker.

 

Coogee Beach

Bild från Coogee Beach i Sydney, Australien

Om du söker efter lugnt vatten och en familjevänlig strand så är Coogee att rekommendera. Promenadstråket längs stranden har renoverade historiska byggnader och välvårdade intilliggande parker, vilket gör hela området vackert. Här finns också duschar, omklädningsrum och toaletter.

 


Flyg från Göteborg till Sydney med Singapore Airlines fr. 9140 kr


 

Palm Beach

Bild på Palm Beach i Sydney, Australien

Gillar du surfing eller vackra kustpromenader? Då ska du bege dig till Palm Beach i norra delarna av Sydney. Kajen lämpar sig dessutom som en trevlig fiskeplats för barnen och du kan njuta av något gott i kaféet precis vid vattenbrynet. Strandens gyllene sand och skimrande blå vatten gör att det går bra både att slappa eller sysselsätta sig med vattensport.

 

Clovelly Beach

Bild från Clovelly Beach i Sydney, Australien
Bild: sydney.com

Clovelly ligger mellan ikoniska Bondi Beach och härliga Coogee. Men även om stranden är mindre välbesökt än sina grannar så är den minst lika vacker och har länge varit en favorit bland lokalbefolkningen. Här finns också bra möjligheter när det kommer till mat och dryck. Du hittar både ett kafé och en restaurang i området. Är du intresserad av att övernatta så ta en titt på Clovelly Hotel.

 

Tamarama Beach

Bild från Tamarama Beach i Sydney, Australien

Tamarama kanske inte imponerar särskilt med sin storlek då den endast är 80 meter lång. Men här finns bra förutsättningar för de som gillar att surfa och ligger vackert omgiven av grönskande parker. Här finns dessutom ett kafé, en lekplats, ett grillområde och andra bekvämligheter.

 


Flyg från Köpenhamn till Sydney med Singapore Airlines fr. 9937 kr


 

Manly Beach

Bild på Manly Beach i Sydney, Australien

Manly Beach är en av Australiens mest kända stränder för surfentusiaster. Det allra första världsmästerskapet i surfing hölls till och med här år 1964. Den trädkantade strandpromenaden och mjuka sanden gör Manly populär bland både backpackers och familjer. Här finns flera kaféer, barer och restauranger alldeles intill strandkanten.

 

Bild på sponsring med flygbolaget Singapore Airlines

Skrivet av
Mer från Mia

5 sevärdheter du inte får missa på Sri Lanka

Sri Lanka fortsätter att öka i popularitet bland svenskarna och allt fler...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *