6 enkla tips när du reser med barn

resa med barn

Så familjen har äntligen bestämt sig för att åka iväg på den där långresan som alla länge drömt om. Men du vet redan nu att det finns en risk att dina barn kommer bli rastlösa, frustrerade och uttråkade under semesterns gång. Därför ger vi dig några enkla tips som kan underlätta ert resande och ge er den där upplevelsen som ni alla längtat efter.

 


>> 5 saker som gör din resa bekvämare <<


 

Se till att ha gott om tid

Du har säkert hört det förut – var ute i god tid. Men det är oerhört värdefullt när du reser med barn. Oavsett om ni letar efter er gate på flygplatsen, är ute på sightseeing eller bara ska ta er från punkt A till punkt B, så se till att ha gott om tid. För barn är allt ett äventyr och de älskar att upptäcka saker längs vägen. Se till att planera för planlöst strosande, toalettbesök och eventuella utbrott så kommer hela familjen vara mer avslappnad.

 

Boka i förväg

Visst låter det härligt att kunna vara spontan, flexibel och ta dagarna som de kommer? Det är dock inte att rekommendera om du reser med barn. Att behöva leta efter ett familjerum när alla är trötta och hungriga bidrar ju knappast till en trevlig semesterkänsla. Så se till att ha bokat ditt boende innan ni åker iväg.

 

Ladda ner appar, filmer och spel

Tack vare att det numera finns ett stort utbud av appar och spel som är utformade för barn så finns det ingen anledning att släpa med halva leksakslådan på resan. Se till att det finns mycket att välja bland i surfplattan eller telefonen så håller sig de små sysselsatta någon timme. Om ni har hyrt en bil och har en bit att köra efter ni landat är det perfekt att starta en film eller serie som barnen kan titta på i baksätet.

 


>> 5 aktiviteter som barnen kommer älska i Orlando <<


 

Var inte rädd för mellanlandningar

Är du också en av dem som bävar inför att behöva krångla med mellanlandningar? Tro det eller ej, men att dela upp resan i flera mindre delsträckor fungerar ofta bättre för barn. På flygplatsen har de möjlighet att göra sig av med lite energi, till skillnad från ombord. Efter fem, sex eller sju timmar är det tveksamt om det finns några spel som lyckas underhålla de små. Om ditt eller dina barn däremot inte är särskilt förtjust i starter och landningar är det givetvis bättre att boka ett direktflyg.

 

Välj destination och boende med omsorg

Välj en stad som har gott om aktiviteter som lämpar sig för den ålder som era barn är. I den mån det är möjligt så försök också att hitta ett boende på gångavstånd till större delen av dessa. På detta vis sparar ni både tid och pengar. Dessutom tycker barnen förmodligen att det är bra mycket roligare att utforska till fots än att behöva sitta i en bil, en buss eller på ett tåg.

 

Dra ner tempot

Försök att vara realistisk gällande vad du hinner att se och uppleva när du reser med barn. Planera för ett mycket lugnare tempo än när ni har rest på tu man hand och försök att inte trycka in för många aktiviteter under semestern. Ju mindre ni känner att ni måste se, desto lugnare och mer avslappnade blir alla. Ett bra tips att tempot ska planeras utefter vad ert yngsta barn kan hantera.

Taggar i artikel
,
Skrivet av
Mer från Mia

Många fördelar när du flyger i Premium Economy

Oberoende om du reser med jobb eller privat så innebär Lufthansas Premium...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *